TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG en vakorganisaties bereiken akkoord over nieuwe CAO

25 november 2004 - TPG N.V., de grootste particuliere werkgever van Nederland, en de onderhandelaars van de vakorganisaties ABVAKABO FNV, BVPP, CNV Publieke Zaak en VPP hebben een (principe) akkoord bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (CAO).

Deze CAO loopt van 1 mei 2004 tot 1 mei 2005 en geldt voor circa 65.000 werknemers van TPG in Nederland. De afspraak is gemaakt dat medewerkers van TPG Post, TNT en het TPG-hoofdkantoor in Nederland in december aanstaande een uitkering van 500,- bruto ontvangen op voorwaarde dat het ziekteverzuimpercentage ten hoogste 4,6 bedraagt. Eind vorig jaar was dit percentage gedaald naar 5%. De vakorganisaties leggen het akkoord met een positief advies voor aan hun leden.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 163.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.