Heuvelrug, 09.25 uur

Utrecht 25-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Fiets uitlaten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 24 november zagen politiemensen enkele fietsers die kennelijk hun fiets aan het uitlaten waren.

Aan het begin van de avond werd een fietsverlichtingscontrole op de Hoge Hoffweg gehouden. Van de ongeveer vijfentwintig gecontroleerde fietsers bleken twee hun verlichting niet in orde te hebben. Zij werden bekeurd. Het viel de politiemensen op dat gaandeweg de controle enkele fietsers met hun fiets aan de hand langs kwamen lopen. Kennelijk waren zij door al gecontroleerde fietsers gewaarschuwd.

Veroordeling voor bedreiging agent

VEENENDAAL - Een 23-jarige man uit Veenendaal is veroordeeld tot

tien dagen gevangenisstraf met aftrek van de tijd dat de man in voorlopige hechtenis heeft gezeten.

De politierechter in Utrecht achtte bewezen dat de man tussen 28 en 30 september 2004 een politieagent heeft bedreigd. De man is hiervoor aangehouden op 4 oktober 2004. Na tien dagen werd hij door de rechter-commissaris geschorst uit de voorlopige hechtenis. De officier van justitie eiste een werkstraf van vijftig uur; bij niet (goed) verrichten te vervangen door 25 dagen vervangende hechtenis (dit met aftrek van de tien dagen dat de man in voorlopige hechtenis heeft gezeten).

De officier van justitie rekende het de man aan dat bedreigingen de

laatste tijd vaak voorkomen en dat daar hard tegen opgetreden moet worden. Zeker

als ze gericht zijn tegen ambtenaren die de orde en veiligheid moeten bewaken

en bewaren. De Veenendaler heeft afstand gedaan van hoger beroep.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op woensdag van 15.15 uur tot 16.20 uur een verkeerscontrole op de Grote Beer gehouden. Daarbij werden elf automobilisten bekeurd omdat zij geen gordel om hadden, één omdat hij geen rijbewijs bij zich had en één omdat hij niet handenvrij telefoneerde.

Vrouwen opgepakt voor oplichting

VEENENDAAL De politie heeft een oplichtingzaak nagenoeg afgerond, waarbij twee vrouwen tientallen keren bedrijven benadeelden.

De vrouwen, 24 en 28 jaar uit Arnhem, liepen op 12 oktober in een bedrijf aan de Corridor tegen de lamp. Een van hen wilde enkele uit de winkel gehaalde artikelen weer inleveren. Daarbij werd een zielig verhaal opgehangen, met het verzoek om het geld van de (gestolen) artikelen weer terug te krijgen. De winkelmedewerkster vertrouwde dit echter niet, waarna de vrouw werd aangesproken en de oplichting bekende. De vrouwelijke collega van deze oplichtster was op dat moment eveneens in het Veenendaals winkelcentrum. Ook zij kon vervolgens worden aangehouden.

Uit de verhoren is gebleken dat de vrouwen sinds maart van dit jaar op deze wijze door het land trokken. Zij bekenden bij tientallen bedrijven telkens weer gestolen artikelen met een zielig verhaal in te ruilen voor geld. Per keer ging het om bedragen van tussen de 80 en 300 euro. Zo vergaarden de dames in totaal bijna 4.000 euro.