Hulp bij het zoeken van originele cadeaus voor de feestmaand

Cadeaus zoeken met gratis zoekmachine Kadofeest.nl

AMERSFOORT, 20041125 -- Uit recent onderzoek is gebleken dat, ten opzichte van vorig jaar, de verkoop van digitale camera's is verdubbeld en die van MP3 spelers zelfs is vertienvoudigd. Dit is te verklaren door het groeiende aantal huishoudens met breedbandinternet. De flatrate tarieven en de snelle verbindingen maken het mogelijk om foto's en muziek te downloaden. Ook het gebruik van andere (nieuwe) internetdiensten stijgt. Kadofeest is zo'n nieuwe dienst. De dienst helpt consumenten op eenvoudige wijze aan onverwacht verrassende cadeautips.


Sinterklaas, Kerst en verjaardagen. Voor veel mensen is het een hele opgave om leuke cadeaus te bedenken. Daarom is het handig om gebruik te maken van de gratis zoekservice gepresenteerd door Kadofeest.nl. De grote (en groeiende) database is gevuld met cadeaus van duizenden winkels in Nederland. Daarmee wordt de zoektocht voor de consument gemakkelijk gemaakt. Consumenten kunnen online zoeken en desgewenst offline kopen.

Consumentenonderzoek

Kadofeest.nl verzamelt ook informatie over het zoekgedrag. Daaruit blijkt dat voor mannen vooral wordt gezocht in de categorieën sport en gadgets, terwijl voor vrouwen voornamelijk mode en accessoires gewild zijn. Voor de sinterklaasinkopen zoeken consumenten trendy cadeaus en funartikelen. Daarvoor wil men doorgaans niet meer uitgeven dan ¤ 25,- (72% van de sinterklaascadeaus kost minder). Bij verjaardagen blijkt dit bedrag hoger te liggen. Tevens nieuw bij Kadofeest.nl is de introductie van de digitale verjaardagskalender. Een verjaardag hoeft nooit meer vergeten te worden. Als bezoeker kan men eenvoudig de verjaardagen of bijvoorbeeld huwelijksdata van familie en/of vrienden invoeren. Kadofeest.nl zorgt dan automatisch voor een tijdig mailbericht om aan het heugelijke feit te helpen herinneren.

Kadofeest.nl

De initatiefnemers van de dienst vonden het verzinnen van een leuk cadeau zelf altijd weer een hele opgave. Daardoor is in 2002 het idee voor Kadofeest.nl ontstaan. De dienst is in het voorjaar van 2004 officieel geïntroduceerd.
Op de site kunnen consumenten op een snelle en doeltreffende manier cadeautips op maat krijgen. Kadofeest.nl is zelf géén winkel. De site heeft een database gevuld met de passende cadeaus die bij fysieke of virtuele winkels te koop zijn. Inmiddels zijn in de database vele duizenden winkels opgenomen. De dienst is vooral gericht op de zelfstandige winkelier maar ook verscheidene grote bedrijven zijn opgenomen zoals Yves Roches, Free Record Shop, Douwe Egberts, HP-direct en Bruna. Voor meer informatie: www.kadofeest.nl.