'Edvard Niessing nieuwslezer bij Novum Radio'

AMSTERDAM, 20041125 -- AMSTERDAM, 25 november 2004 _ De eerste kennismaking op verzoek van Novum Radio met Edvard Niessing als nieuwslezer tijdens de nacht van de Amerikaanse verkiezingen is beide partijen goed bevallen. Edvard Niessing is daarom deze week gestart als nieuwslezer bij Novum Radio. Zijn komst versterkt het bestaande team van nieuwslezers dat op dit moment bestaat uit Anneloes den Haan, Peter Hooghiemstra, Robin Velderman, Peter Overman, Robert Bulthuis, Tamara Bok, Jolanda Bayens aangevuld met een pool van enthousiaste freelancers.



Niessing neemt in december tezamen met zijn collega's de presentatie van het Novum Nieuws Jaaroverzicht voor zijn rekening. Een radionieuwsoverzicht waarin de belangrijkste gebeurtenissen van 2004 de revue passeren.


Edvard Niessing begon in 1966 bij AVRO's jeugdomroep MINJON. In 1970 volgde de KRO, waar hij 22 jaar werkte als radio- en tv-omroeper, disc-jockey, regisseur, muzieksamensteller en presentator van programma's als Pep op Drie, In antwoord op uw schrijven, Van Twaalf Tot Twee, het sportprogramma Goal, diverse Radio-4 programma's en het nachtprogramma Niemandsland.


In 1992 maakte hij de overstap naar Radio Noordzee Nationaal (het huidige Noordzee FM), waar hij als programmaleider aan de basis stond van deze zender. Twee jaar later werd hij nieuwslezer bij het ANP, waarna hij werd gevraagd de presentatie van het RTL-Nieuws op TV voor zijn rekening te nemen, wat hij 3½ jaar lang deed.


Recentelijk presenteerde Niessing diverse programma's in de nieuws- en amusementsector bij radio West, was hij nieuwslezer bij TV West, te zien in verschillende commercials en presenteerde hij voor Teleac in 1999 en 2000 de documentaireseries Waterwerk over maritiem Nederland.


Niessing is vanaf deze week te horen als nieuwslezer bij Radio10 gold, ID&T Radio en bij de ruim 130 lokale en regionale omroepen die Novum radio tot zijn klantenkring rekent. Daarnaast zal hij, net als alle andere lezers geregeld voice-overs inspreken voor de nieuwsvideo's die worden vertoond op onder anderen de websites van de Telegraaf, Trouw, nu.nl, Tiscali, en nieuws.nl.


*** EINDE BERICHT ***


------------------------------------------------