NOVA

25 november 2004

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

De Oekraïne
In Kiev sluiten steeds meer mensen zich aan bij de woedende menigte van aanhangers van Joesjtsjenko. Zij eisen dat de uitslag van de presidentsverkiezingen ongedaan wordt gemaakt. Correspondent Peter d'Hamecourt bezocht in Kiev het tentenkamp van de studenten die de demonstraties leiden.

De Russische president Wladimir Poetin is vandaag in Den Haag voor het reguliere halfjaarlijkse overleg met de EU-leiders. Het gesprek - met Balkenende, Barosso en Solana - ging bijna alleen maar over het conflict in de Oekraïne. Een reactie van Javier Solana, buitenlandcoördinator van de Europese Unie.

André van Duin
De 'leukste man van Nederland' is na tien jaar terug in het theater. André van Duin viert zijn 40-jarig jubileum morgen in Carré. Over de magie van Nederlands grootste volkskomiek.

Voetbalrechten
Op 22 december valt de beslissing: houdt Studio Sport de voetbalrechten van de eredivisie? Of gaat John de Mol ermee vandoor? Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International, denkt het laatste. Een gesprek met hem en met andere kenners.

Presentatie: Maartje van Weegen

(Onderwerpen onder voorbehoud)

----------

----------

----------

Morgen in NOVA Politiek

De positie van de VVD
De VVD heeft geen gemakkelijk jaar achter de rug. Geert Wilders stapte uit de partij en Ayaan Hirsi Ali kan haar werk niet doen omdat ze ondergedoken is. Bovendien debatteert de partij voortdurend over wie nou eigenlijk de politieke leider is.

Een debat over de positie van de VVD met Hans van Baalen, VVD-Kamerlid, Robin Linschoten, oud-staatssecretaris van Sociale Zaken, en Geert Dales, voorzitter van de commissie die de VVD van een nieuw partijprogramma moet voorzien.

Verder een gesprek met politicoloog Rinus van Schendelen over de politieke peilingen en de onderlinge verschillen tussen de peilingen van onder andere Maurice de Hond en Interview-NSS.

Presentatie: Ferry Mingelen en Clairy Polak


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.