Politie Zeeland


O-10796-2004 Hennepkwekerij Kapelle

In de Ooststraat in Kapelle is gisteren rond 16.39 uur een hennepkwekerij opgerold.
In totaal zijn er 56 plantjes in beslag genomen, evenals apparatuur om een hennepkwekerij te onderhouden. Van de 25-jarige bewoner van het pand is een verklaring opgenomen. Alle planten en apparatuur zijn vernietigd.


O-10797-2004 Verkeersongeval Kapelle

Omstreeks 17.44 uur vanavond heeft in Kapelle, op de Vierwegen, een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 73-jarige automobiliste uit de gemeente Borsele verleende op vermeld kruispunt geen voorrang aan een voor haar van links komende 18-jarige automobilist uit Kapelle, die op een voorrangsweg reed. Beide voertuigen raakten beschadigd bij de aanrijding.


O-10798-2004 Winkeldief Goes

Bij een winkel aan de Kolveniershof in Goes werd, op heterdaad, een 27-jarige Goesenaar betrapt toen hij goederen ter waarde van enkele euro's mee wilde nemen zonder deze af te rekenen.
De man werd omstreeks 18.40 uur aangehouden en is, na verhoor door de politie, weer in vrijheid gesteld. Op dit moment is nog niet bekend of de man een dagvaarding of een bekeuring krijgt.


Z-10799-2004 Brand in verzorgingshuis Axel

In een verzorgingshuis in Axel is omstreeks 19.02 uur vanavond brand ontstaan.
De oorzaak van de brand was dat een bewoner van het verzorgingshuis een koffiezetapparaat op een gasstel had gezet waardoor dit begon te smelten. Hierdoor ontstond behoorlijke rookontwikkeling. Brandweer en GGD rukten uit, de bewoners van de betreffende vleugel zijn naar de recreatieruimte geevacueerd. Na ventilatie kon iedereen weer terug naar zijn of haar kamer. De materiele schade is nihil. Een van de verpleegsters had wat rook ingeademd en aan haar is zuurstof toegediend door ambulancepersoneel.


O-10800-2004 Verlichting aan.

Tijdens een "rijdende" controle, vanavond, in Goes zijn in totaal 15 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting.

W-10801-2004 Brand Koudekerke
Nabij een kassencomplex aan de Ter Poorteweg in Koudekerke, woedt, volgens de brandweer, een grote brand.
De oorzaak van de brand is nog onbekend, de Technische Recherche stelt in de loop van morgen een onderzoek in. Er zijn kunststof kratten verbrand, hierbij zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Dit bleek na meting door de brandweer. In totaal waren acht brandweervoertuigen met de brand gemoeid. Vooralsnog zijn er geen gewonden en ook zijn, voor zover bekend, geen personen geevacueerd. Mogelijk volgt morgen verdere berichtgeving.