Rabobank Nederland

Rabobank verlengt sponsorship paardensport met vier jaar Rabobank Nederland, 25/11/2004 16:47
---

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond KNHS en Rabobank Nederland hebben deen nieuw sponsorcontract getekend. KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel en Hans ten Cate, lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland, tekenden op 25 november een vierjarig contract.

Met het tekenen van het contract is het hoofdsponsorschap van de Rabobank in de paardensport niet alleen verlengd, maar ook uitgebreid met de sponsoring van de nationale seniorenteams in de olympische disciplines van de hippische topsport. Niemand minder dan tweevoudig Olympisch Kampioene Anky van Grunsven is ook de komende vier jaar weer ambassadrice van het nieuwe sponsorplan.

"We trekken onze succesvolle sponsorlijn, zoals we deze voeren bij het wielrennen en hockey, door naar de paardensport", aldus de heer Ten Cate. "In alle projecten sponsoren we de top en de breedte, waarbij de toppers uiteraard het vlaggenschip zijn, maar waaronder een compleet verhaal ligt voor ondersteuning van de sporttak in de volle breedte." Het contract van Rabobank Nederland met de KNHS omvat EUR 500.000 per jaar. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in onder andere het Rabo Talentenplan, de nieuwe Rabo Ranking en de senioren teams (Olympische disciplines). Daarnaast wordt er door Rabobank Nederland en verschillende lokale banken nog een substantieel bedrag in grote evenementen en de lokale paardensport geïnvesteerd.

Ambitieuze plannen richting Peking KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel is zeer verheugd over de verlenging van het sponsorcontract: "De verlenging biedt de KNHS de mogelijkheid om zich in de aanloop naar Peking optimaal te richten op de ontwikkeling van jong talent ". Vele jonge talentvolle ruiters zijn de afgelopen jaren doorgedrongen tot de top. Maar liefst vijf talenten maakten deel uit van de Olympische Teams in Athene. Het 'Rabo Talentenplan', dat door het NOC*NSF werd beloond met een hoge waardering, blijft daarom een belangrijk speerpunt voor de periode 'van Athene tot Peking'. Ook zijn er nieuwe speerpunten ontwikkeld om de uitstraling en zichtbaarheid van de paardensport te stimuleren bij een breed publiek. Naast het Rabo Talentenplan worden nationale seniorenteams belangrijke schakels in het partnership van de Rabobank met de KNHS. Met vernieuwde kleding en uitrusting wil de KNHS het 'Oranje gevoel' stimuleren, en ervoor zorgen dat de teams op de belangrijkste wedstrijden een visitekaartje vormen voor de Nederlandse paardensport én hoofdsponsor Rabobank.

"De KNHS is een grote bond, die uitgegroeid is tot één van de top vijf sportbonden. Er zijn de laatste jaren geweldige successen geboekt, daar kan de KNHS trots op zijn. Dit past perfect bij ons imago als marktleider in de Nederlandse financiële wereld. Daarom gaan we de komende vier jaar door met de sponsoring van de paardensport", legde de heer Ten Cate uit. "Het Rabo Talentenplan blijft de rode draad van de paardensponsoring. Naast een verbeterd Talentenplan, is het partnership uitgebreid richting topsport. Onze lokale banken kunnen hun betrokkenheid vanuit hun eigen ondernemerschap invullen, wat door 72% van de lokale banken reeds gebeurt".

Rabobank laat Chipknip-oplaadautomaat praten
Rabobank Nederland, 15/11/2004 13:57
Lees verder »

---

Bert Bruggink benoemd als CFO Rabobank Groep
Rabobank Nederland, 12/11/2004 10:02
Lees verder »

---

Rabobank verlaagt hypotheekrente met 0,2 %
Rabobank Nederland, 02/11/2004 17:12
Lees verder »

---

Rabobank investeert in ontwikkeling Chinese coöperatieve banken Rabobank Nederland, 02/11/2004 14:14
Lees verder »

---

Rabobank schiet startende ondernemer te hulp
Rabobank Nederland, 02/11/2004 09:06
Lees verder »

---

Wereldwijd Massale Run Op Tier 1-Emissie Rabobank Rabobank Nederland, 29/10/2004 08:43
Lees verder »

---

Rabobank Cijfers & Trends 2004/2005 in teken van internationalisering Rabobank Nederland, 28/10/2004 16:29
Lees verder »

---

FCSAmerica zegt overname-overeenkomst met Rabobank op Rabobank Nederland, 22/10/2004 08:55
Lees verder »

---

Meesterwerk Vermeer in het Mauritshuis
Rabobank Nederland, 19/10/2004 12:13
Lees verder »

---

top »

| privacy statement » | disclaimer » |