Ingezonden persbericht


Amsterdam, 15 juni 2004

Persbericht

NEDERLAND KRIJGT IN NOVEMBER ZIJN EIGEN SOCIAAL FORUM.

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 november 2004 zal een Nederlands Sociaal Forum (NSF) plaatsvinden in Amsterdam. Hiertoe is onlangs besloten op een vergadering van de beweging Nederlands Sociaal Forum. Voor het Nederlands Sociaal forum heeft een van de breedste samenwerkingsverbanden uit de recente geschiedenis van sociale bewegingen in Nederland het licht gezien. De totstandkoming daarvan was een initiatief van ondermeer Platform Keer het Tij en het netwerk De Nieuwe Dialoog. In navolging van het Wereld Sociaal Forum en het Europees Sociaal Forum komt daarmee dus, tijdens het Nederlands voorzitterschap van de EU, voor het eerst ook in Nederland een grote bijeenkomst van andersglobalisten tot stand.

Werken aan een andere wereld.

Het Nederlands Sociaal Forum in november wordt een open ontmoetingsplaats, waar het mogelijk is om de Nederlandse sociale bewegingen onderling te versterken. Op het NSF worden duizenden mensen bijeengebracht die ook willen werken aan een andere wereld, een ander Nederland. Gezamenlijk inspiratie op doen, ideeën voor actie uit wisselen en meer samenwerking creëren. Gericht op een andere globalisering, waarin een menswaardig bestaan en duurzame ontwikkeling voor iedereen centraal staat in plaats van de economische belangen van een selecte groep. Op het NSF zullen honderden deelbijeenkomsten zijn over thema's zoals vrede, milieu, sociale rechtvaardigheid, anti-racisme en onderwijs.

Wereld Sociaal Forum.

In 2001 werd in Porto Alegre, Brazilië, het eerste Wereld Sociaal Forum (WSF) gehouden. Het was het begin van een succesvolle reeks inspirerende bijeenkomsten gericht op andere globalisering waarbij het uitgangspunt is dat een andere wereld mogelijk, en nodig is. Het zijn grote bijeenkomsten, waar tienduizenden mensen aan deel nemen, gericht op de uitwisseling van ideeën, actie en reflectie en het vinden van wegen naar rechtvaardige en duurzame globalisering. In november vorig jaar vond in Parijs het Europees Sociaal Forum plaats, waarbij ook honderden Nederlanders aanwezig waren.

----------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de leden van de coordinatiegroep van het NSF:


- Sylvia Borren (directeur Novib / De Nieuwe Dialoog): 070 - 3421621.
- Vera Dalm (directeur Milieudefensie / De Nieuwe Dialoog): 020 - 5507300.
- Rene Danen (coordinator platform Keer het Tij): 06 - 40495398.
- Tuur Elzinga (fondsorganisatie XminY): 020 - 6279661.
- Peyman Jafari (coordinator platform Keer het Tij): 06 - 24782865.
- Abdou Menebhi (Euro-Med. Centr. Migr. en ontwikkeling): 06 - 55818828.
- Lucia van Westerlaak (voorzitter FNV Kiem): 020 - 3553637.

Zie ook: www.sociaalforum.nl.

Voor het charter van het Wereld Sociaal Forum zie: http://www.forumsocialmundial.org.br/main.asp?id_menu=4&cd_language=2

----- Einde bericht -----