Politie Drenthe

Frans Bakker benoemd als korpschef Regiopolitie Drenthe

Assen 27-09-2004 - Met ingang van 1 december wordt de heer F (Frans).C.P. Bakker de nieuwe korpschef van Politie Drenthe. Het Koninklijk besluit betreffende de benoeming tot korpschef van de Regiopolitie Drenthe is op 24 september 2004 ondertekend.

Frans Bakker volgt Jacques van den Berg op die op 17 november a.s. afscheid zal nemen.

Frans Bakker is nu nog directeur politie tevens plaatsvervangend korpschef van de Regiopolitie Friesland en zal op 1 oktober in Drenthe beginnen met inwerken en kennismaken met het korps.

Frans Bakker begon, na zijn opleiding aan de Nederlands Politie Academie, zijn loopbaan in 1981 bij de gemeentepolitie Arnhem. Na de reorganisatie van de politie in Nederland werd hij in 1993 hoofd van de afdeling control en kwaliteitszorg bij het politiekorps Gelderland-Midden en in 1997 chef van de divisie justitiële zaken. In 2001 vertrok hij naar Friesland waar hij werd benoemd tot directeur politie tevens plaatsvervangend korpschef van het regionaal politiekorps Friesland.

De korpsbeheerder kenmerkt Bakker als een kundige politieman die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. De benoeming van Frans Bakker heeft zowel de steun van de hoofdofficier van justitie als van de betrokken geledingen binnen het korps. De voorzitter van de ondernemingsraad noemt Bakker een doortastende, mens- en organisatiegerichte politiemanager.

De installatie van de nieuwe korpschef vindt plaats op vrijdag 26 november om 15.30 uur in restaurant partycentrum De Hertenkamp te Assen. De aanwezigheid van de pers wordt op prijs gesteld.

Een curriculum vitea is voor de media op aanvraag beschikbaar.

Frans Bakker korpschef politie Drenthe

Bron: Bureau Communicatie Politie Drenthe