Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Wegdelen Zuid-Holland hersteld; ernstige verkeershinder verwacht

Rijkswaterstaat begint vanavond met het herstel van de wegdelen in Zuid-Holland waarvan het asfalt onvoldoende stroef is. Het gaat om de A12 richting Den Haag en de A27 richting Utrecht. Op deze wegen wordt komend weekend ernstige verkeershinder.

Door de werkzaamheden is op de A12 richting Den Haag tot Prins Clausplein maar één rijstrook beschikbaar vanaf de toerit Zoetermeer Centrum Daarbij zijn richting Den Haag ook de toerit Nootdorp en de afrit Nootdorp afgesloten. Deze beperkingen gelden van vrijdag 26 november 21.00 uur tot zondag 28 november 10.00 uur. Verder is in dezelfde periode de Utrechtsebaan richting Den Haag volledig afgesloten.

Op de A27 geldt een weekendafsluiting richting Utrecht tussen Gorinchem en Noordeloos van vrijdag 26 november 20.30 uur tot zondag 28 november 10.00 uur. Het verkeer richting Utrecht wordt omgeleid via de A2. Daarnaast is richting Utrecht tussen Noordeloos en Lexmond van maandag 29 november tot en met donderdag 2 december en van maandag 6 december tot donderdag 9 december 's nachts maar één rijstrook beschikbaar. De werkzaamheden duren van 20.30 uur 's avonds tot 05.00 uur 's morgens.

Behalve op de A27 en de A12 asfalteert Rijkswaterstaat met spoed ook elders in Zuid-Holland het wegdek opnieuw waar vanwege onvoldoende stroefheid nu een snelheidsbeperking geldt. Het gaat om in totaal 41 kilometer. Op de plekken waar met borden wordt gewezen op slipgevaar wordt het wegdek volgend jaar opnieuw geasfalteerd.