Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste Nederlands Sociaal Forum

een andere wereld is mogelijk!

Het eerste Nederlands Sociaal Forum (NSF) komt eraan! In het weekend van 26 tot en met 28 november 2004 komen in Amsterdam duizenden mensen bij elkaar in de Beurs van Berlage en op het Beursplein. Het wordt dé ontmoetingsplek voor iedereen die zich wil inzetten voor een andere wereld. Het motto is: Een andere wereld is mogelijk, zonder afbraak, oorlog en racisme. Een ander Nederland, nu! Er zijn dat weekend meer dan honderd seminars, workshops en debatten over oorlog, milieu, racisme, neo- liberalisme, onderwijs en democratie. Ook kunst en muziek ontbreken niet op het NSF.

Culturele opening door koor Shouting Fence

Het Sociaal Forum wordt op vrijdagavond 26 november om 18.00 uur geopend met de voorstelling Shouting Fence in de Westergasfabriek (gashouder) in Amsterdam. The Shouting Fence wordt opgevoerd door een aantal koren, en speelt zich af rondom de muur die Israël dwars door de bezette Palestijnse gebieden trekt, waarbij de enige manier om te communiceren met vrienden en beminden is te schreeuwen over de muur. Het publiek oefent het eerste half uur mee en maakt onderdeel uit van de voorstelling. Aansluitend is om 20.00 uur in de Beurs van Berlage het openingsdebat van het NSF.

Debatten over oorlog, milieu, burgerrechten en racisme

Zaterdag 27 november vindt het programma plaats in de Beurs van Berlage. Er zijn de hele dag, vanaf 10.00 uur, in twintig zalen workshops, exposities, een uitgebreide informatiemarkt, debatten over oorlog, milieu, burgerrechten, privatisering, racisme, onderwijs en culturele diversiteit. De dag wordt afgesloten met muziek tot laat in de avond. Zondag 28 november start het programma om 10.00 uur in de Beurs van Berlage en het wordt om 14.00 uur afgesloten met de demonstratie "Samen voor een kleurrijk Nederland" die vertrekt vanaf het Beursplein.

Onderdeel van wereldwijde beweging.

Het Nederlands Sociaal Forum is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen ruim honderd Nederlandse maatschappelijke organisaties en netwerken. Het Nederlands Sociaal Forum is onderdeel van de wereldwijde anderglobaliseringsbeweging. Het eerste Wereld Sociaal Forum (50.000 deelnemers) vond plaats in 2001 in Brazilie als antwoord op het Wereld Economisch Forum. Vorige maand trok het Europees Sociaal Forum in Londen nog 20.000 deelnemers.

Kaarten reserveren

Iedereen die mee wil werken aan een andere wereld kan aan het NSF meedoen. Er worden duizenden mensen verwacht. De entree voor het Nederlands Sociaal Forum is 5 euro per dag of 10 euro voor het hele weekend. Kaarten reserveren kan via www.sociaalforum.nl

---------------------------------
Voor meer informatie (