Socialistische Partij

Kom naar het Nederlands Sociaal Forum

19-11-2004 * Van vrijdag 26 tot zondag 28 november vindt in Amsterdam het eerste Nederlands Sociaal Forum plaats. Een flink aantal leden van de SP en ROOD zullen op die dagen in de Beurs van Berlage in Amsterdam aanwezig zijn. Het Nederlands Sociaal Forum is een ontmoetings-, voorlichtings en discussieplek voor mensen die zich betrokken voelen bij de wereldwijde beweging voor sociale globalisering, anti-oorlogsinitiatieven, campagnes tegen de sociale afbraak, strijd voor een schoon milieu en dierenwelzijn en acties tegen racisme en vreemdelingenhaat. Ook is er een uitgebreid kunst- en muziekprogramma.

Vanuit de SP en ROOD doen we meer dan louter aanwezig zijn. Zo houden ROOD en de Werkgroep Sociale Globalisering onder het kopje `De mythe van een sociaal Europa' op zaterdag van 16.45 tot 18.30 uur in het archief Damrak een bijeenkomst over sociale afbraak (de zogenaamde Lissabonagenda) en het groeiende verzet daartegen in Nederland en andere EU-lidstaten.

Daarnaast organiseert ROOD op zondag van 10.00 tot 11.45 uur in de Portiersloge een workshop over dwangmiddelen (isoleercel, elektroshocks) in de geestelijke gezondheidszorg.

Tot slot houdt de Campagne `Nee tegen deze Europese Grondwet' - waarin SP'ers en niet SP'ers actief zijn - op zondag van 12.15 tot 14.00 uur in het Archief Damrak een bijeenkomst waarop zowel de inhoud van de Grondwet als de Nee-campagne aan de orde komen. In mei of juli 2005 wordt er in Nederland namelijk een referendum gehouden over de grondwet die Europa niet socialer, veiliger en democratischer maakt.

De slotdemonstratie van het Nederlands Sociaal Forum op zondag 28 november staat in het teken van het thema "Samen voor een kleurrijk Nederland". De demonstratie start om 14 uur op het Beursplein in Amsterdam.

Nederlands Sociaal Forum

Voor meer informatie over de meer dan 100 bijeenkomsten, zie www.sociaalforum.nl.

Vragen en reacties: hvheijningen@sp.nl

* Actueel nieuws uit het land