CNV

Persuitnodiging: Doekle Terpstra in boek los van oneliners

Wat drijft de bevlogen voorman van het CNV? Wat ziet hij als zijn opdracht en hoe past hij droom en daad op elkaar? Deze en meer vragen beantwoordt CNV-voorzitter Doekle Terpstra in zijn boek 'Meer dan geld verdienen'. Vrijdag 26 november reikt Terpstra de eerste exemplaren uit aan 2 mensen die hij zeer waardeert. Aansluitend is een debat georganiseerd over 'Economie en verantwoordelijkheid', het centrale thema in het boek.

In zijn boek maakt Doekle Terpstra zich even los van de oneliners. Hij vertelt over wat hij wezenlijk vindt in het leven, wat hem inspireert en hoe hij in de praktijk van alledag vorm en inhoud geeft aan rechtvaardigheid, solidariteit en vertrouwen. Voorbeelden uit zijn jeugd in een Fries dorp en zijn rollen als actieleider, onderhandelaar en bestuurder laten zien hoe spiritualiteit zich in zijn denken en doen manifesteert.

Voorafgaand aan de presentatie van het boek en het debat, vergadert het Algemeen Bestuur van het CNV over de uitslag van de ledenraapleging. De uitslag wordt die middag bekend gemaakt.

De thema's arbeid en dialoog vormen de rode draad in het verhaal. Onder leiding van Bert van Boggelen (algemeen secretaris CNV Vakcentrale) discussiëren Femke Halsema (fractievoorzitter Groen Links), Bob Goudzwaard (oud hoogleraar VU), Anton Westerlaken (oud-voorzitter CNV) en Johan van der Werf (directievoorzitter Aegon) over het prangende thema 'economie en verantwoordelijkheid'.

U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom in Vakbondsmuseum De Burcht (Henri Polaklaan 9 in Amsterdam). De bijeenkomst duurt tot omstreeks 18.00 uur (inclusief afsluitende borrel).

Voor nadere informatie:
Marjan Heuving, woordvoerder CNV Vakcentrale, tel. 030 - 2913649 / 06
- 517 233 53

22 nov 04 13:06