Gemeente Eindhoven

Persbericht: 22 november 2004, no. 273

Tweede werkconferentie interculturalisatie en zorg in Stadshuis Eindhoven

Op vrijdag 26 november vindt tussen 10.00 en 16.30 uur de tweede werkconferentie interculturalisatie en zorg plaats in het Stadshuis van Eindhoven. Deze werkconferentie is in opdracht van wethouder Kuppens georganiseerd door de GGD, de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en de GGzE.

Het is een vervolg op de conferentie van begin dit jaar die in het teken stond van het elkaar ontmoeten en het vaststellen waar in Eindhoven de grootste problemen zitten bij de toegankelijkheid van zorg voor allochtonen.

Het belangrijkste thema van de tweede conferentie is het bespreken van good practices en welke succesfactoren daaraan ten grondslag liggen. Good practices zijn voorbeelden van activiteiten en projecten waarbij de samenwerking tussen allochtone zelforganisaties en zorginstellingen in Eindhoven goed loopt.

Tijdens workshops wordt van gedachten gewisseld over hoe de succesfactoren te benutten zijn voor toekomstige samenwerking tussen zelforganisaties en zorginstellingen in Eindhoven. De werkconferentie moet zo een bijdrage leveren aan verbetering van de toegankelijkheid van zorg voor allochtonen.

Inventarisatie-onderzoek
Om voorbeelden van good practices en om succesfactoren in de samenwerking tussen zelforganisaties en zorginstellingen op te kunnen sporen is de afgelopen maanden een inventarisatie-onderzoek uitgevoerd bij allochtone zelforganisaties in Eindhoven. Dit onderzoek vond plaats onder regie van de GGzE en de GGD Eindhoven. De resultaten van deze inventarisatieronde worden tijdens het ochtendgedeelte van de werkconferentie gepresenteerd.

Informatie en aanmelding: Belangstellenden kunnen zich alsnog aanmelden voor de werkconferentie via 040-238 40 25 of per e-mail via m.maas@eindhoven.nl.

© 2004 Gemeente Eindhoven