Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MINVenW:Uitnodiging voor de pers

Gezamenlijke persuitnodiging van Provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat

OPENING VERRUIMDE AVERIJHAVENDEPOT EN START INFOPUNT BAGGERSPECIE NH

Op vrijdag 26 november 2004 zullen de heer A. Moens, gedeputeerde provincie Noord-Holland en de heer mr. ing. J.H. Dronkers, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Noord Holland de verruimde Averijhaven te Velsen Noord feestelijk openen en het Informatiepunt Baggerspecie Noord-Holland (IBNH) starten. Een informatiepunt voor iedereen die meer wil weten over het verwerken en hergebruik van baggerspecie in de provincie Noord-Holland.

Hiermee is Noord-Holland de eerste provincie in Nederland. Het Averijhavendepot is door Rijkswaterstaat van 1 miljoen m3 naar 2 miljoen m3 verruimd. Deze verruiming van 1 miljoen m3 zorgt ervoor dat zwaar verontreinigde slib (klasse IV en Eural), die bij toekomstige baggerwerken vrijkomt, nog steeds geborgen kan worden.

Dit zijn twee mijlpalen die bijdragen aan een oplossing voor het Noord-Hollandse baggervraagstuk. De combinatie van meer depotcapaciteit en informatieverstrekking over verwerking en toepassing toont aan dat het baggervraagstuk op verschillende fronten wordt aangepakt.

Het programma duurt van 09.15 uur tot 12.30 uur. Naast de feestelijke handelingen is ook een forumdiscussie over bergen, verwerken en hergebruik van bagger. Aan de hand van stellingen discussiëren bestuurders en vertegenwoordigers van de organisaties uit baggerbranche.
De dagvoorzitter Violet Falkenburg leidt de discussie. Deelnemers aan het forum zijn

Mevrouw drs. M.J. de Vries, dijkgraaf Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

De heer C. Jelsma, voorzitter Vereniging van Noord-Hollandse Baggerspecieverwerkers.

De heer ir. J.A.W. de Wit, wnd. coördinerend hoofdingenieur-directeur Rijksbaggerdepots en

De heer ir. W. Vlemmix, Gemeentelijke Havenbedrijf Amsterdam.

De bijeenkomst onder de naam van .Samen bezig met Bagger. is in brasserie restaurant SunSeaPier aan de Reyndersweg 2 in Velsen-Noord.

U bent van harte welkom op deze bijeenkomst.

Noot voor de redactie