Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Uitnodiging voor de pers

presentatie Brabants actieplan 'Ervaring werkt'

Op vrijdag 26 november wordt op een speciale bijeenkomst in Villa De Vier Jaargetijden in Tilburg het actieplan 'Ervaring werkt' gepresenteerd. Op de bijeenkomst zal de Gedeputeerde voor Onderwijs en Arbeidsmarktbeleid van de Provincie Noord-Brabant de Heer Wim Luijendijk een toelichting geven op het actieplan en zal de speciale Taskforce onder voorzitterschap van Bram Stemerdink worden voorgesteld.

De vergrijzing en ontgroening op de arbeidsmarkt is een van de grootse bedreigingen voor de welvaart in onze provincie. De verwachting is dat ongeacht de economische conjunctuur de vergrijzing de komende decennia zal leiden tot krapte op de arbeidsmarkt. Over een aantal jaren verlaten de 'babyboomers' de arbeidsmarkt en zal de vraag naar nieuwkomers flink toenemen. Opgebouwde kennis en ervaring dreigen daarmee verloren te gaan. Om financiële, economische en maatschappelijke redenen is het dan ook zeer noodzakelijk dat ouderen langer participeren op de arbeidsmarkt.

Om hieraan een bijdrage te leveren heeft het College van Gedeputeerde Staten het initiatief genomen tot het veelomvattende actieplan 'Ervaring Werkt!' Binnen het kader van dit actieplan zullen de komende twee jaar een groot aantal activiteiten, debatten, projecten en publicaties plaatsvinden om werkgevers, werknemers en werkzoekenden voor te bereiden op de Brabantse arbeidsmarkt van de toekomst waarin ouderen niet alleen graag willen maar ook optimaal kunnen participeren.

Taskforce
De activiteiten in het kader van 'Ervaring werkt' vinden plaats onder auspiciën van een provinciale Task-force bestaande uit gezaghebbende vertegenwoordigers uit het bestuurlijke en sociaal-economische middenveld. De Taskfoce heeft de volgende samenstelling:
- De heer A. Stemerdink, voorzitter Taskforce en oud-tweede kamerlid en oud-minister van defensie
- De heer J. de Beer, directeur HRM Fuji Tilburg, bestuurder BZW
- Mevrouw A.M. Demmers-v.d. Geest, burgemeester gemeente Best
- De heer B. van Dijk, directeur HRM Perfetti Van Melle Holding Breda
- De heer J. Evers, algemeen directeur Diosynth Oss
- De heer J. Houben, Raad van Bestuur Fontys, portefeuille P&O
- Mevrouw W.H. Huijbregts-Schiedon, burgemeester gemeente Oosterhout
- De heer T. Hurks, oud-directeur Hurks Bouwgroep BV Eindhoven
- Mevrouw J. Mureau, voorzitter Vrouw en Bedrijf, ZLTO

Kick-off 'Ervaring werkt'
Op de bijeenkomst zal nader informatie worden gegeven over de activiteiten die binnen het kader van het 2-jarige actieplan zullen worden uitgevoerd en zullen de leden van de Taskforce zich voorstellen. Tevens zal een eerste brochure worden gepresenteerd met een overzicht van cijfers, informatie en praktijkvoorbeelden. De kick-off vindt plaats op vrijdag 26 november in Villa de Vier Jaargetijden te Tilburg van 10.00 uur tot 11.15 uur. Voor de kick-off zijn een beperkt aantal direct betrokkenen vanuit bestuur en politiek uitgenodigd. Een programma is bijgevoegd.




Provincie Noord-Brabant