Gemeente Almere

Project Bombardon in Almere Haven nu van start

Wat staat er te gebeuren in het projectgebied Bombardon in Almere Haven? Wethouder Smeeman zal op 26 november 2004, om 13.00 uur, ter hoogte van de muziektent/Mariola (Kruisstraat) op deze vraag antwoord geven. Hij zal daartoe een informatiebord onthullen waarop in beeld en tekst staat aangegeven hoe het projectgebied Bombardon er in de toekomst uit zal zien. Daarnaast worden tijdens deze bijeenkomst de plannen van het project Bombardon mondeling toegelicht. Voorafgaande aan de onthulling van het bord zal de wethouder met enkele marktpartijen contracten ondertekenen voor samenwerking in het gebied.

Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Programma

13.00 uur: Ondertekening partners & wethouder overeenkomsten, gelegenheid pers te fotograferen (in muziektent)

13.10 uur: Opening bijeenkomst wethouder Smeeman (bij informatiebord)

13.20 uur: Onthulling informatiebord met wethouder Smeeman

13.30 uur: Start rondleiding door het gebied onder leiding projectmanager van Pelt voor burgers en pers

13.30 - 14.00 uur: Mogelijkheid voor pers tot interviewen wethouder (eerste aanspreekpunt gemeente) en partners (tijdens rondleiding en tijdens kopje koffie)

14.00 - 14.30 uur: Afsluiting: Kopje koffie voor burgers, pers, partners en projectleiding

Project Bombardon

Het project Bombardon is een omvangrijk herstructureringtraject in het zuidelijke deel van het centrumgebied Almere Haven. Het project is erop gericht uiteindelijk een levendig gebied te ontwikkelen waar het nog beter wonen en winkelen is. In het verleden zijn al enkele zaken opgepakt zoals de sloop van de Westerdreefgarage en de sloop van de huizen aan de Meerstraat. Nu gaat de gemeente Almere samen met externe partijen aan de slag met de nieuwbouw. De eerste stappen zijn snel te zien, zoals nieuwe vestigingen van Hema en Blokker in 2005. In 2008 moet het project afgerond zijn en heeft Almere Haven Centrum Zuid een nieuw gezicht gekregen, met onder meer aantrekkelijke woningen, een mooie parkeersingel en een uitbreiding van het zorgcentrum.