Gemeente Heerenveen

Burgemeester opent nieuwe gemeentewerf op bedrijventerrein De Kavels

24/11/2004

Aanstaande vrijdagmiddag 26 november om 15.00 uur opent burgemeester drs. P.M.M. de Jonge de nieuwe Gemeentewerf aan de Venus 4 te Heerenveen (bedrijventerrein De Kavels). Hij wordt hierbij geassisteerd door twee medewerkers van de gemeente Heerenveen.

De Gemeentewerf is een bedrijfsgebouw van de afdeling Wijkbeheer en het Facilitair Bedrijf van de gemeente Heerenveen. Voorheen waren deze bedrijfsonderdelen gehuisvest aan de Nieuwburen en de Sieger van der Laanstraat in Heerenveen.

De nieuwbouw bestaat uit een kantoorgedeelte, werkplaatsen en opslag met een totale inhoud van 2200 kubieke meter. Daarnaast staat een grote kapschuur met een oppervlak van ongeveer 800 vierkante meter, die dienst doet als stalling voor de zoutstrooiers en de opslag van zout. Het terrein heeft een totale oppervlakte van 16.000 vierkante meter, waarvan 3000 meter is bebouwd.

De totale bouwkosten van het complex bedragen ongeveer 3,4 miljoen euro. Het ontwerp voor de gebouwen is van architect Van Overbeek Tromp BV uit Joure. Aannemer Van Wijnen BV uit Gorredijk zorgde voor de bouwkundige uitvoering en installatiebedrijf Walda uit Drachten is verantwoordelijk voor de technische installatie. Het bouwrijp maken van het terrein is uitgevoerd door Joost Visser BV uit Heerenveen. Het aannemingsbedrijf Schoterland BV uit Gorredijk heeft de aanleg en verharding van het terrein gerealiseerd.