Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Hernieuwing internationale contacten tijdens jumelageweekend

Sittard-Geleen, 25-11-2004 - Het gemeentebestuur heeft het jumelagebeleid geharmoniseerd. Een stichting bestaande uit vertegenwoordigers van verenigingen, coördineert voortaan met financiële steun van de gemeente de buitenlandse jumelagecontacten. Daarnaast wil het gemeentebestuur de economische en bestuurlijke samenwerking in de Euregio verstevigen, met name met de steden Hasselt en Genk.

Op 26, 27 en 28 november wordt een jumelageweekend gehouden. Tijdens dit evenement tekent Sittard-Geleen een nieuwe jumelageovereenkomst met de steden Böblingen, Nauheim en Pontoise en wordt de Stichting Jumelage Sittard-Geleen gepresenteerd. De nieuwe stichting gaat de burgerinitiatieven tussen de zustersteden opnieuw leven in blazen. De voormalige gemeenten Sittard, Geleen en Born hadden ieder hun eigen internationale contacten. Bij de herindeling zijn deze jumelagebanden slechts incidenteel aangehouden. Ter waarborging van de jumelagebanden is een onderzoek verricht naar de wensen van bestuur, raadsleden en burgerinitiatieven. Daaruit blijkt dat burgers en verenigingen behoefte hebben aan internationale contacten, met name jeugduitwisselingen.Tevens wil men een duidelijk aanspreekpunt.

Het jumelageweekend dat de komende dagen wordt gehouden, biedt een gevarieerd programma. Samen met verenigingen uit onze gemeente nemen vertegenwoordigers uit alle zustersteden deel aan het programma.




Gemeente Sittard-Geleen