PVTV

Opnamen speelfilm van start

Opnamen speelfilm Sportman van de Eeuw van start

Op vrijdag 26 november starten de opnamen van de Friestalige speelfilm SPORTMAN VAN DE EEUW in Leeuwarden. De film wordt voor een groot deel in Friesland opgenomen, maar ook in Duitsland vinden opnamen plaats.

De film vertelt het verhaal van een kleine, koppige Fries met een groot doel: een einde maken aan de armoede. Om aan zijn ellendige toekomst te ontsnappen besluit hij te gaan paalzitten en probeert het wereldrecord te verbeteren. Het kost hem zijn leven voordat hij dit doel bereikt. Ondertussen glijdt de twintigste eeuw aan hem voorbij: van de economische recessie tot de Tweede oorlog, van de naoorlogse wederopbouw tot de Elfstedentochten.

Deze epische comedy is geschreven en wordt geregisseerd door Mischa Alexander. Mischa Alexander won een Gouden Kalf voor het scenario van de romantische comedy Ellis in Glamourland. Verder is hij bekend als scenarist van de comedy All Stars en de Nederlandse bioscoophit Volle Maan.

Producent van de film is Paul Voorthuysen die eerder verantwoordelijk was voor films als Oeroeg, Feestje! en Mijn vader woont in Rio.

De première van Sportman van de Eeuw zal begin 2006 plaatsvinden. De hoofdrollen worden vertolkt door Jochum ten Haaf, Ricky Koole en Bastiaan Ragas.

Op www.sportman.defilm.nl vindt u meer informatie over de film. U kunt ook telefonisch contact opnemen met producent PV Pictures op 035-6774776.

25 nov 04 11:28