TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-11-2004

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 26 november
Nederland 2 - 21.30 uur

TINEKE SCHOUTEN, KINDERSTERREN EN
JAIMIE CULLUM IN TROS TV SHOW

In de TROS TV SHOW van vrijdag 26 november gaat Ivo Niehe thuis op bezoek bij Tineke Schouten. Naast de meest geslaagde komische sketches uit haar 25-jarige carrière, komen ter sprake het begin ("In ons cabaretje brak de hoofdfiguur haar been, toen moest ik ineens de grappen gaan vertellen"), de rol van haar ouders ("Mijn vader had een kruidenierswinkel. Dag en nacht werken, nooit vakantie. Vanaf dag één zag ik de showbizz als dé kans om daaraan te ontsnappen") en het gebrek aan waardering door de 'cabaret-kenners' ('100 jaar cabaret- een dvd box, geen Tineke Schouten').

Verder in de TROS TV SHOW een gesprek met de hoofdrolspelers uit twee nieuwe Nederlandse filmproducties: de tienjarige Janieck van de Polder ('Pluk van de Petteflat') en de dertienjarige Jasper Oldenhof ('Erik of het Klein Insectenboek').

Ten slotte een optreden van en interview met het 25-jarige Engelse fenomeen Jaimie Cullum - top-pianist en zanger, maar vooral performer ("Ik gebruik mijn vleugel graag als drumstel...").