Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176


|Uitnodiging                                       |

Start verkeersveiligheidscampagne

BRABANTSE HORECA ALS 'BOB-GASTHEER' IN HET VERKEER

Op vrijdag 26 november 2004 geeft de Brabantse gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer E. Janse de Jonge het startsein voor een nieuwe BOB-campagne: 'BOB in de Brabantse horeca'. Gedeputeerde Janse de Jonge overhandigt op feestelijke wijze het eerste BOB-glas aan een vertegenwoordiger van de horecavereniging in restaurant de Zevende Hemel aan de Korte Putstraat te 's-Hertogenbosch. De straat wordt geheel in BOB stijl aangekleed.

De campagne in de feestmaand december richt zich speciaal op de leeftijdsgroep 25 tot 50 jaar. "BOB-gasten" van het restaurant krijgen bij hun bezoek een gratis, alcoholloze, consumptie in een speciaal "BOB-glas".
De "BOB-glazen" worden gratis verstrekt aan de restaurants die deelnemen. Aan het eind van de avond mag de 'BOB-gast' het glas mee naar huis nemen. Voor dit BOB-project worden 40.000 glazen gratis ter beschikking gesteld.
De deelnemende horecabedrijven leveren zo een bijdrage aan de verkeersveiligheid op straat. Alcohol en verkeer gaan immers niet samen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: 3VO, POV (provincie Brabant), Politie Brabant en Horeca Nederland. Wellicht zal dit Brabants initiatief landelijke navolging krijgen.

Programma:
17.15 uur aankomst gedeputeerde E. Janse de Jonge en mevrouw F. van de Ven, voorzitter 3VO Noord-Brabant in de Korte Putstraat in BOB-auto
45. openingswoord mevrouw F. van de Ven
18.00 korte toespraak gedeputeerde E. Janse de Jonge en start campagne

Aansluitend gelegenheid tot stellen van vragen.