Politie Hollands Midden

Katwijk/Rijnsburg/Valkenburg Verlichtingscontroles

Het politieteam Katwijk heeft afgelopen week nog eens vier verlichtings controles gehouden. Dat het goed gaat met de verlichting blijkt uit het kleine aantal overtreders, namelijk 23 bekeuringen. Controle op de Katwijkerweg in Valkenburg leverde zelfs helemaal geen bekeuring op! De enige twee overtreders waren jeugdigen onder de 12 jaar. Vanwege hun leeftijd zijn de ouders van het feit in kennis gesteld.

Leiden Aanhouding na slaan agent

De politie heeft vrijdag 26 november omstreeks 00.30 uur een 57-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Agenten waren in zijn woning aan de Nienke van Hichtumstraat in verband met klachten over geluidsoverlast. De man was onder invloed van alcohol en sloeg een van de agenten in het gezicht, die zich verweerde door terug te slaan. De Leidenaar liep een gekneusde neus aan het voorval op. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Overigens zoekt de politie naar een oplossing voor de herhaaldelijke geluidsoverlast, wat de aanleiding was voor de politie interventie.

Leiden Drietal aangehouden na inbraak

De politie heeft woensdag 24 november omstreeks 05.00 uur drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak. Na een melding van glasgerinkel constateerden agenten dat er een ruit gesneuveld was bij het Gezondheidscentrum aan de Bernhardkade. Agenten zagen op dat moment een auto hard wegrijden. Na een achtervolging sprongen twee mannen uit de auto een sloot in bij de IJsselmeerlaan. Een 45-jarige Leidenaar werd uit de auto gehaald en aangehouden en even later werden op de Kiekendiefhorst een 48-jarige Katwijker en een 45-jarige Leidenaar aangehouden. In de auto van het drietal werden inbrekerswerktuigen en computermateriaal aangetroffen, afkomstig van diefstal. De mannen worden vandaag voorgeleid bij Justitie.

Leiderdorp Zoon aangehouden voor diefstal kluis

Een 15-jarige jongen uit Leiderdorp en een 14-jarige plaatsgenote zijn woensdag 24 november aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen zou samen met zijn vriendin een kluis uit zijn ouderlijke woning gestolen hebben. Ze hadden de kluis op recreatieterrein de Bloemerd verstopt en later opengemaakt. De waardepapieren werden verstopt en het kleingeld ingewisseld voor bankbiljetten. De ouders van de jongen hebben bij ontdekking van het voorval de politie ingeseind, die tot aanhouding is overgegaan. Het tweetal is donderdagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Waddinxveen Verkeersongeval, getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op donderdag 25 november. Het ongeval vond plaats op de kruising Stationsstraat/Kanaalstraat omstreeks 19.20 uur. Een 48-jarige automobilist uit Waddinxveen reed over de Stationstraat komende uit de richting van de Julianastraat. Een 45-jarige automobiliste reed over de Kanaalstraat. Op de kruising ontstond de aanrijding. Beide bestuurders verklaren echter bij groen licht de kruising te zijn opgereden. Getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Stolwijk Aanhoudingen

De politie heeft op donderdag 25 november nog vier verdachten van 17 (3) en 18 jaar uit Stolwijk aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 41-jarige plaatsgenoot. Op zaterdagavond 20 november hield de politie al een 16-jarige jongen Stolwijker aan. Nadat die avond een fles tegen de ruit van de woning van de man was gegooid is de bewoner naar buiten gegaan en heeft de groep jongeren aangetroffen in een schuur aan de Karekietstraat. Hierop ontstond een worsteling waarbij de bewoner letsel opliep.

Lekkerkerk/Bergambacht Verkeerscontroles

De politie heeft woensdagmorgen, 24 november, op de C.G. Roosweg in Lekkerkerk gecontroleerd op rijden door rood licht. Er werden vier overtredingen geconstateerd waarvoor een bekeuring werd opgemaakt. Op de Oude Spoorweg in Bergambacht werden negen bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast werd er nog een bekeuring uitgeschreven voor verlichting.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 26 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --