AutoRai

26-11-2004

smart forfour powerkit biedt nog meer rijplezier

Gelijk met de introductie van de smart forfour edition sportstyle, presenteert smart een powerkit voor de 1,5 liter benzinemotor, die het vermogen doet toenemen van 80 kW (109 pk) tot 90 kW (122 pk).

Dankzij de sB3 powerkit neemt ook het koppel van de motor toe, van 145 Nm tot 160 Nm. De toch al sportieve prestaties worden door deze aanpassingen verder verbeterd. De topsnelheid bedraagt nu 195 km/u, terwijl de smart forfour met powerkit accelereert van 0-100 km/u in 9,5 seconden.

De toename van het vermogen werd bereikt door het monteren van andere nokkenassen met een langere kleptiming en grotere uitslag van de kleppen. De stevige klepveren zorgen voor een snellere beweging van de kleppen. De smart centers, waar de inbouw van de powerkit plaatsvindt, programmeren ook het motormanagement opnieuw. Hier heeft de aanpassing betrekking op de ontsteking en de inspuiting. De powerkit is per direct leverbaar en kost, inclusief inbouw, 1537,48 (incl. BTW). Wanneer de aanpassing is uitgevoerd, wordt de computer van het motormanagement voorzien van een rode sticker, terwijl op de motorafdekking een sB3-aanduiding komt te staan. De toename van het vermogen is al opgenomen in de EU-typegoedkeuring voor de smart forfour.

Het leveringsprogramma is ook uitgebreid met nieuwe accessoires van smart-BRABUS. Deze carrosserie-elementen geven de smart forfour een nog krachtiger uitstraling. De verbeterde prestaties en de sportieve accessoires zijn een voorproefje van de smart forfour BRABUS, die komend voorjaar zijn opwachting zal maken.