Gemeente Woudrichem

25/11/2004
Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en uw persoonsgegevens

Baarmoederhalskanker komt bij vrouwen van alle leeftijden voor, maar het meest bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Daarom krijgen vrouwen uit deze leeftijdsgroep eens in de vijf jaar een uitnodiging om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Deze vorm van kanker kan door een eenvoudig onderzoek, het uitstrijkje, in een vroeg stadium worden ontdekt. Bij een vroege ontdekking en goede behandeling is genezing in bijna alle gevallen mogelijk.

Bevolkingsonderzoek

In 2005 zullen de geboortejaren 1945, 1950, 1955, 1960, 1965, 1970 en 1975 een uitnodiging voor dit onderzoek ontvangen. De persoonsgegevens voor de uitnodiging zijn afkomstig van de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Zodra een vrouw zich inschrijft in een gemeente, worden de persoonsgegevens in deze administratie opgenomen. De GGD heeft toestemming om deze gegevens te gebruiken voor de uitnodiging. Een vrouw ontvangt de uitnodiging van de eigen huisarts of van de GGD. Indien de uitnodiging door de huisarts wordt verstuurd heeft de GGD de persoonsgegevens van de vrouw, zoals zij staat ingeschreven bij de huisarts, vergeleken met de persoonsgegevens volgens de Gemeentelijke Basis Administratie. Indien de gegevens met elkaar overeenkomen wordt de uitnodiging door de huisarts verstuurd. Op de registratie van uw gegevens is de Wet bescherming persoonsgegevens van toepassing. De regels voor registratie liggen vast in een privacyreglement.

Logo Meer informatie: (076) 528 24 04 ma t/m do van 9.00 tot 12.00 uur Informatiepunt bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker van de GGD; e-mail: bmhk@ggdwestbrabant.nl
Logo

De stichting Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker Noord-Brabant en Noord-Limburg is een samenwerkingsverband van het Intergraal kankercentrum Zuid, de GGD'en, de huisartsen, de pathologen en de gynaecologen in Noord-Brabant en Noord-Limburg.