Ingezonden persbericht


gezamenlijke persbericht van de De Vries Robbé Groep en Talpa Capital

P E R S B E R I C H T

Hilversum/Rotterdam, 26 november 2004

De vries robbe neemt talpa-belang in spyker over

Het belang dat Talpa Capital, het investeringsbedrijf van John de Mol, hield in Spyker, de beursgenoteerde bouwer van exclusieve sportwagens, wordt in zijn geheel verkocht aan de De Vries Robbé Groep N.V. In het prospectus, dat bij de beursgang van Spyker in mei dit jaar werd uitgegeven, gaf Talpa al te kennen het aandeel niet langer te zien als een core-onderdeel van haar portefeuille.

De Vries Robbé diende zich aan als geïnteresseerd in Spyker na het aflopen van de lock-up van zes maanden die sinds de beursgang van Spyker gold voor Talpa en heeft zich op verzoek van Talpa gecommitteerd om de lock-up periode door te zetten tot november 2005, waardoor Spyker kans krijgt om onder stabiele omstandigheden haar beleid verder uit te bouwen. Als long-term investering past Spyker uitstekend in de strategie van de De Vries Robbé Groep, aangezien zij van mening is dat deze dynamische vennootschap reeds heeft aangetoond het topmerk onder de exoten te worden. De Vries Robbé hoopt, mede namens haar aandeelhouders, bij te dragen aan het uitbouwen van dit waardevolle Nederlandse topmerk.

Talpa is verheugd met het vinden van een solide partner voor Spyker en wenst Nederlands enige beursgenoteerde autofabrikant een internationale ontwikkeling die past bij het schitterende product dat deze gerenommeerde naam draagt.

_________________