(foto's: Anton Tiktak)

Museum Belvédère is begonnen!

Zo'n veertig jaar geleden droomden drie idealisten er al van: een eigen museum voor moderne kunst in Fryslân. En nu is het uit modder, zand en water verrezen: Museum Belvédère. Het ligt dwars op de hoofdas van Landgoed Oranjewoud, met zicht tot in De Knipe in het noorden en tot de bossen en de Overtuin in het zuiden. Als straks de reconstructie en aanplant door Staatsbosbeheer zijn voltooid, belooft het schitterend te worden. Maar het is nu al een plaatje. Hier ontmoeten natuur en cultuur elkaar.

In de zalen van het museum wordt dit voortgezet, met het rijke palet van moderne schilders. Museum Belvédère toont vooral kunstwerken van schilders die een relatie hebben met Friesland. Daarnaast is er werk te zien van tijdgenoten en geestverwanten uit de rest van Nederland en uit het buitenland. Vaak gaat het om schilderijen uit particuliere collecties, voor een groot publiek tot nu toe meestal niet toegankelijk.

Woensdag 24 november j.l. heeft koningin Beatrix Museum Belvédère geopend.

Tijdens het museumweekend van zaterdag 27 en zondag 28 november a.s. is het museum voor andere belangstellenden geopend. Klik ´actueel´ voor de openingstijden.

U bent van harte welkom om te komen genieten.

Graag tot ziens, of zoals men hier zegt: Oant sjen!