Heuvelrug, 10.10 uur

Utrecht 26-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Fietsverlichtingscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op donderdag 25 november van 19.30 uur tot 20.45 uur op meerdere plaatsen een fietsverlichtingscontrole gehouden. Zestien fietsers werden bekeurd omdat hun fietsverlichting niet in orde was.

Aanrijding onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 november reed een automobilist twee keer door na een aanrijding.

Rond 00.40 uur reed een 25-jarige automobilist uit Barneveld op de Prattenburglaan langs een aantal geparkeerde autos. Daarbij kwam hij in botsing met een hem tegemoet komende 38-jarige automobilist uit Veenendaal. Na de aanrijding reed de Barnevelder door.

De Veenendaler ging achter hem aan en stopte op de Engelse Werklaan naast de auto van de Barnevelder en stapte uit. Hij sprak de Barnevelder aan en die gaf aan geen politie ter plaatse te willen. Toen hem duidelijk werd dat de politie wel kwam, reed hij weg en botste weer tegen de auto van de Veenendaler. De auto van de Veenendaler liep links- en rechtsvoor schade op.

Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en zagen de betreffende auto op de Robijnenbosweg geparkeerd staand. Toen zij bij de auto keken, zagen zij dat de bestuurder weggedoken in de auto zat. Hij werd aangehouden.

Hij bleek teveel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 420 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het twee keer doorrijden na een aanrijding. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uur.

Fietsverlichtingscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op donderdagochtend 25 november een fietsverlichtingscontrole op het fietspad van de Provincialeweg N 229 tussen de rotonde Geerweg en de Groenewoudseweg gehouden. Zestien fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Tevens werden zeven automobiliste bekeurd omdat zij het linksaf verbod op de Groenewoudseweg negeerden en drie omdat zij gebruik maakten van de busbaan.