Politie Rotterdam Rijnmond


* 23 VERDACHTEN ERNSTIGE OVERLAST AANGEHOUDEN IN CARNISSELANDE

BARENDRECHT - De politie van het district Zuid, Wijkteam Barendrecht heeft samen met de recherche van het district en in afstemming met het Bestuur van de gemeente Barendrecht, een uitgebreid onderzoek ingesteld in de wijk Carnisselande in verband met ernstige overlast op verschillende locaties. Dit resulteerde in de afgelopen weken in de arrestatie van 23 verdachten. De overlast werd veroorzaakt door groepen jongeren met name in de avonduren en vroege nacht, waardoor het woon- en leefklimaat van een groot aantal burgers ernstig werd verstoord. Het ging om een aantal van ongeveer 30 jeugdigen, in de leeftijd van 13 tot 22 jaar, de meeste zijn echter 16 of 17 jaar oud. Zij hielden zich bezig met baldadigheid, vernieling en openlijke geweldpleging en daarnaast gingen zij zich regelmatig te buiten aan overmatig drankgebruik en het gebruik van soft drugs. De ernstige overlast werd veroorzaakt op een aantal plaatsen zoals: hangcontainer Zuidersingel, speeleiland Merwedesingel, skatepark, appartementencomplexen Avenue Carnisse, schoolplein Montessorischool 'De Trinoom' aan de Iepenwede en het winkelcentrum 'Carnisse Veste'.
Met extra personeel en in samenwerking met de jongeren coördinatoren van de gemeente Barendrecht en de politie district Zuid werd de actie tegen de overlast gestart. Het resultaat is de afgelopen weken duidelijk geworden. In vijftien zaken van openlijke geweldpleging, mishandeling, diefstallen en vernielingen zijn de 23 verdachten aangehouden. In alle aangedragen zaken zijn bekentenissen afgelegd, zelfs voor een paar waar nog geen aangifte van is gedaan. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Drie van hen zijn voorgeleid en één verdachte is in bewaring gesteld.
De rust in de wijk Carnisselande is voor een groot deel weergekeerd. Politie en Bestuur zullen de vinger aan de pols houden en direct ingrijpen wanneer dit soort uitwassen de kop dreigen op te steken.