Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 26-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vrouw beroofd

UTRECHT - Op maandagavond rond 20.00 uur is een vrouw aan de Mississippidreef van haar schoudertas beroofd. De 29-jarige Utrechtse was op weg naar een bushalte toen zij door een jongen werd aangesproken. Een andere jongen stond vermoedelijk op de uitkijk. Plotseling werd de vrouw van achteren vastgepakt. Haar tas werd met een flinke ruk van haar schouder getrokken. Vervolgens reden de daders weg op de scooter in de richting van het industrieterrein van Overvecht. Het slachtoffer hield een pijnlijke arm over aan de beroving.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district stad Utrecht, tel: 0900 88 44.

Verdachte verzet zich

UTRECHT Op maandagavond rond 21.00 uur hebben twee medewerkers van Toezicht een verdachte van poging tot straatroof overgedragen aan de politie.

De 23-jarige man uit Utrecht toonde verzet toen de toezichthouders hem wilden aanhouden op de Kanaalstraat. Zij hadden gezien dat de man iemand probeerde te beroven. De gealarmeerde politie nam ter plekke de verdachte over en heeft hem geboeid afgevoerd. Hierbij gedroeg de beschonken verdachte zich wederom vervelend. De man is ingesloten in het politiebureau en is later verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Poging mishandeling agent

UTRECHT Twee mannen, een 22-jarige Utrechter en een 21-jarige Zeistenaar, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag op de Harpstraat aangehouden omdat zij agressief gedrag vertoonden richting politie.

Nadat de politie voor de tweede maal bij de woning van een van de verdachten langs was gegaan vanwege geluidsoverlast, wilden de twee feestgangers niet meewerken. Hierop kreeg de bewoner van het betreffende huis een bekeuring. Terwijl de agenten terugliepen naar hun auto werden zij uitgescholden door de Zeistenaar. Hierop werd de man aangehouden. De bewoner was het hier niet mee eens en kwam met een bierflesje op een van de agenten af. Na een worsteling werd de bewoner eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT - Donderdagmiddag en -avond heeft de politie een bromfietscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 16.45 uur werd gecontroleerd op de Croeselaan en tussen 18.00 en 21.00 uur op de Kroonstraat. In totaal werden 39 bromfietsen aan een controle onderworpen. De politie schreef bekeuringen uit voor onder andere te veel vermogen, het niet hebben van een certificaat en het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs.

Snelheidscontrole

UTRECHT - Donderdagmorgen 25 november van 10.30 tot 12.30 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Briljantlaan. In totaal werden 1280 voertuigen gecontroleerd en reden 47 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.

s Middags werd van 14.30 tot 17.00 uur gecontroleerd op de Loevenhoutesedijk. Ook hier geldt een limiet van 50 km/uur. Van de 1688 gecontroleerde voertuigen, werden er 113 te snel bestuurd. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 84 km/uur.

Autogordelcontrole

DE MEERN - Donderdag 25 november controleerde de politie van 09.30 tot 11.30 uur op de Meerndijk op autogordelgebruik. In totaal werden 179 inzittenden gecontroleerd en kregen 17 personen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - De politie heeft donderdagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De vrouw probeerde omstreeks 15.00 uur met een aantal kledingstukken langs de kassa te lopen zonder deze af te rekenen. Personeel van de winkel wist de vrouw aan te houden en over te dragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De 34-jarige vrouw uit Utrecht had - om de alarmpoortjes te ontwijken - de labels uit de kleding geknipt waardoor de kleding onherstelbaar vernield werd. Zij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.