Politie Groningen

Persberichten vrijdag 26 november 2004

provincie Groningen, 26-11-2004 -

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft donderdag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.
Winsumerweg (N361): aantal geregistreerde voertuigen: 943, aantal overtredingen: 3, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur. Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1000, aantal overtredingen: 90, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Glimmen: twee gewonden na aanrijding met drie autos
Bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg zijn donderdagmiddag een 60-jarige man uit Groningen en een 55-jarige vrouw uit Assen gewond geraakt. De Stadjer werd in zijn auto van achteren aangereden door een 42-jarige automobilist uit Hoogersmilde. Door deze aanrijding botste de 60-jarige tegen de auto van een 53-jarige man uit Assen. Zijn twee jaar oudere echtgenote, die naast hem zat, en de Stadjer werden met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Hoogersmilde had de twee autos, die op de rijbaan voor hem stilstonden te laat opgemerkt en kon hij hierdoor niet meer tijdig stoppen. Twee autos moesten worden afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: verkeerscontroles leiden tot boetes
Bij diverse verkeerscontroles in de stad heeft de politie donderdagmiddag- en avond 80 bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde op de Grote Beerstraat, Eikenlaan, Westersingel, Aweg, Heerdenpad en Andelstermaar. Bij de controle kregen 63 (brom)fietsers een bekeuring voor het voeren van defecte verlichting. Zeven automobilisten kregen een bon, omdat ze de gordel niet droegen. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht, het opgeven van een valse naam en het rijden met te veel vermogen. Een 27-jarige automobilist uit Groningen had nog vier gerechtelijke stukken openstaan. Hij moest nog 375 euro aan boetes betalen. De vader van de 27-jarige kwam op het politiebureau om het boetebedrag te voldoen.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling en aanranding De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling en aanranding. De Stadjer had in een horecagelegenheid in de Poelestraat een 22-jarige vrouw uit Groningen onzedelijk betast. De verdachte werd vervolgens door het personeel uit de horecagelegenheid gezet. Een 21-jarig personeelslid kreeg daarbij enkele klappen van de agressieve man. De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen, maar kon hij op grond van een signalement op de Grote Markt worden ingerekend en ingesloten. Zowel het personeelslid als de vrouw doen aangifte. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Nuis: politie neemt rijbewijs in na ongeval met alcohol Een 32-jarige automobilist uit Drachten moest donderdagnacht zijn rijbewijs inleveren omdat hij weigerde mee te werken aan een alcoholonderzoek. Hij moest deze procedure ondergaan omdat hij op de A7 bij Nuis was betrokken bij een verkeersongeval. Hij raakte vermoedelijk bij het inhalen de linkervoorzijde van een vrachtauto, waardoor hij uit koers raakte en gedeeltelijk op de rijbaan tot stilstand kwam. Het bleef bij materiele schade. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Drachtster.

Winsum: automobiliste onder invloed door winkelpui
Een 75-jarige inwoonster van de gemeente Winsum is donderdagmiddag aangehouden voor het veroorzaken van schade met haar personenauto, terwijl ze onder invloed van alcohol verkeerde. De vrouw reed op Obergon in Winsum tegen de winkelpui aan van een plaatselijke fotograaf en kwam in het voorste gedeelte van de winkel tot stilstand. Naar zeggen had ze bij het parkeren per ongeluk op het gaspedaal gedrukt in plaats van op de rem. Politieagenten constateerden een alcohollucht, reden waarom ze werd gevraagd om een blaastest af te leggen. Dit lukte niet naar wens. Vervolgens werd een bloedmonster afgenomen voor nader onderzoek in het laboratorium. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De eigenaar van de zaak heeft de voorgevel provisorisch laten afdichten.

Snelheidscontroles
Er zijn donderdag diverse snelheidscontroles gehouden in de provincie.

Op de Rijksweg bij Visvliet (80 km/u) werden in de morgenuren 180 voertuigen gecontroleerd. Daarvan overtrad slechts 1 automobilist de maximumsnelheid. Hij reed 100 km/u.
Op de Hoofdweg in Kolham waar een maximumsnelheid van 60 km/u gold, werden s middag 353 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 te hard. De hoogst genoteerde reed 94 km/u.
Op de Schoolstraat in Musselkanaal werden tussen 11.00 en 14.00 uur 773 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 151 te hard. De hoogst genoteerde reed 81 km/u. De maximumsnelheid was 50 km/u. Op de K. J. de Vriezestraat in Wildervank (50 km/u) passeerden tussen 9.00 en 1.00 uur 170 voertuigen de radarcontrole. In 48 gevallen was de snelheid te hoog (86 km/u hoogste).
Op de Delfzijlsterweg in Appingedam werden 3 hardrijders bekeurd. De hoogst gecontroleerde reed 66 km/u waar maximaal 50 mocht worden gereden. Er werden 124 bestuurders gecontroleerd.
Op de Hogelandsterweg in Delfzijl (50 km/u) hield iedereen van de 257 bestuurders zich keurig aan de snelheid. Dat was ook het geval op de N360 bij Appingedam waar 87 voertuigen werden gecontroleerd op een weggedeelte waar maximaal 80 km/u mocht worden gereden
Op de N46 bij Bedum (100 km/u) reden 41 bestuurders te hard. Daar passeerden in de namiddag 2040 voertuigen de radarcontrole.