Gemeente Stein


Aanpassing verordeningen Wet Werk en Bijstand 26-11-2004

De gemeenteraad van Stein heeft in haar vergadering van 10 november jl. ingestemd met het aanpassen van diverse verordeningen uit de Wet Werk en Bijstand.

De Maatregelenverordening is op twee punten aangepast. Enerzijds is het nu mogelijk om maatregelen direct op te leggen in de maand waarin de gedraging, die heeft geleid tot die maatregel, heeft plaatsgevonden. Verder is het vanaf 1 september 2004 ook mogelijk om een maatregel van 100% op te leggen als er niet meegewerkt wordt aan het werkproject Work First of het behalen van een startkwalificatie.

Verder is aan de reïntegratieverordening een artikel 7a toegevoegd. Hiermee wordt een beleidsaanbeveling overgenomen waardoor het niet nodig is dat jaarlijks aan de Europese Commissie verslag uitgebracht hoeft te worden over de loonkostensubsidieregeling die de gemeente Stein hanteert.

Dit besluit van de raad tot (technische) aanpassing van de reïntegratieverordening kan niet aan een referendum als bedoeld in de Tijdelijke referendumwet worden onderworpen. Tegen het besluit van het college over de referendabiliteit van dit raadsbesluit kan een belang-hebbende binnen 6 dagen na de openbare bekendmaking beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

In afwijking van het bepaalde in artikel 142 van de Gemeentewet, treedt het referendabele raadsbesluit niet eerder in werking dan na zes weken na de bekendmaking van dat besluit.

Ook enkele aanbevelingen van de cliëntenraad over de verordening Cliëntenraad gemeente Stein WWB 2004 zijn overgenomen.

Het voorstel met de aangepaste verordening cliëntenraad liggen voor u ter inzage bij het Infocentrum in de hal van het gemeentehuis. Voor vragen kunt u contact opnemen met de balie van de afdeling Sociale Zaken, tel 046-4359281, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.