Gemeente Woerden

25 november 2004

Inspraakavond herinrichting Voorstraat

Naast de ontwikkeling van het nieuwe winkelgebied Hoochwoert wordt ook de Voorstraat aangepakt. De Voorstraat is voor het laatst ingericht in 1993 en heeft inmiddels al een verouderde uitstraling. Het College van B en W heeft daarom besloten dat de Voorstraat en aanliggende straten en stegen een nieuwe inrichting krijgen met hoogwaardige materialen. Door de herinrichting kan deze hoofdwinkelstraat blijven concurreren met Hoochwoert. Medio september 2006 beschikt Woerden over een winkelhart met een gelijkwaardige en eigentijdse uitstraling.

De herinrichting houdt in dat langs de gevels van de Voorstraat, Kruisstraat, Kerkstraat, J. de Bakkerstraat, Fransesteeg en de St. Jansteeg een hardstenen plint gelegd wordt. Het middengedeelte van de straten wordt bestraat met de bestaande rode gebakken klinker. Het straatmeubilair zal vernieuwd worden. In de Voorstraat, Kruisstraat, Kerkstraat en de J. de Bakkerstraat zullen de lichtmasten vervangen worden door hangverlichting (net als in de Rijnstraat). Op woensdag 8 december 2004 wordt er een inspraakavond gehouden. U bent uitgenodigd deze bij te wonen. De avond wordt gehouden in zalencentrum Concordia aan het Kerkplein 7 en begint om 1 9.30uur.

Voor meer informatie over deze herinrichting kunt u contact opnemen met Martijn Smits. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 428354.