Lekstroom 10.50 uur

Utrecht 26-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Fietslichtcontrole

HOUTEN Donderdagochtend en -middag heeft de politie fietsers gecontroleerd op hun verlichting. Donderdagochtend vond de controle plaats tussen 06.45 en 07.45 uur op de Onderdoor. Veel fietsers waren goed verlicht, 58 fietsers niet. Zij werden hiervoor bekeurd. Donderdagmiddag tussen 17.00 en 17.30 uur controleerde de politie op het Imkerseind. Veertien fietsers werden hier bekeurd vanwege het ontbreken van verlichting.

Verkeersregelaar veroorzaakt ongeval

IJSSELSTEIN Donderdagmiddag rond 17.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de rijksweg A2 en Weg der Verenigde Naties, waar de verkeerslichten op dat moment niet werkten. Een 33-jarige motorrijder uit IJsselstein wilde de kruising oversteken en kreeg een teken van een man gekleed in een reflecterend vest om door te rijden. Op het kruispunt botste hij tegen een automobilist. Hierbij kwam de motorrijder ten val. Hij werd vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd vanwege beenletsel. De 25-jarige Nieuwegeiner die het verkeer wilde regelen, bleek op eigen initiatief te handelen en hiervoor niet geautoriseerd te zijn.

Winkeldieven opgepakt

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag rond 15.15 uur heeft de politie een 26-jarige vrouw en twee mannen van 38 en 49 jaar oud, allen uit Amsterdam, aangehouden vanwege winkeldiefstal in een winkel aan de Veldwade. De drie waren door winkelpersoneel staande gehouden nadat zij de winkel verlaten hadden zonder een artikel te betalen. De 38-jarige man had daarbij een winkelmedewerker mishandeld. De drie zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 38-jarige man bleek nog 420 euro aan boetes open te hebben staan. De 49-jarige man had softdrugs bij zich, deze zijn in beslag genomen.

Drugs in tram

IJSSELSTEIN Na een melding heeft de politie in een tram bij de halte Hooge Waerd een 23-jarige IJsselsteiner aangehouden. De man werd verdacht van het gebruik van drugs in de tram. Dat bleek niet het geval, wel bleek op het politiebureau dat hij softdrugs bij zich had. Deze zijn in beslag genomen. De man kreeg proces-verbaal.