Politie Gelderland-Midden

Arnhem - gewonde en beknelling bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 26-11-2004

Politie op zoek naar voortvluchtige bestuurder

Bij een verkeersongeval tussen twee auto's op de Apeldoornseweg in Arnhem, ter hoogte van de Weg achter het Bos is vrijdagochtend een gewonde gevallen. Het slachtoffer raakte bekneld en moest door de hulpdiensten uit het wrak worden bevrijd. De andere bestuurder bleek na de botsing te voet zijn ontkomen. De politie is nog op zoek naar de man.

Het ongeval gebeurde even voor tien uur. Over de precieze toedracht tast de politie nog in het duister omdat beide betrokkenen nog geen verklaring hebben afgelegd. Aan de hand van getuigen en sporen probeert de politie de oorzaak van het ongeval te achterhalen. De identiteit van het slachtoffer is evenmin bekend. Ook over de aard van zijn verwondingen zijn geen gegevens bekend. Mogelijk dat later op de dag meer gegevens bekend worden gemaakt in een aanvullend persbericht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - auto tegen boom: Arnhemmer gewond

Publicatiedatum: 26-11-2004

Een 37-jarige Arnhemse automobilist is donderdagochtend met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij op de Batavierenweg in zijn woonplaats tegen een boom was gereden. Volgens de politie was het ongeval vermoedelijk een gevolg van een mislukte inhaalmanoeuvre, waarbij de Arnhemmer met zijn wagen in een slip was geraakt. Als gevolg daarvan verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. De Arnhemmer liep daarbij nog onbekende verwondingen op. De politie sluit drankgebruik bij de bestuurder uit. De auto van de Arnhemmer raakte zwaar beschadigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - autokraker op heterdaad betrapt

Publicatiedatum: 26-11-2004

De Arnhemse politie heeft donderdagavond op de Markt een autokraker op heterdaad betrapt. Surveillerende agenten zagen kort voor elf uur een man zich verdacht tussen geparkeerde auto's ophouden. De agenten besloten even verderop hun dienstauto te parkeren en te voet hun surveillance voort te zetten om de verdachte man te kunnen observeren. Even later zagen ze de man in een van de geparkeerde auto's zitten. De auto bleek te zijn opengebroken. De man, een 34-jarige Arnhemmer, werd vervolgens aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - ravage na verkeersongeval

Publicatiedatum: 26-11-2004

Bij een verkeersongeval op de Arnhemsestraatweg in Rheden is donderdagavond een behoorlijke ravage ontstaan. Volgens de politie vond daar omstreeks half zes een éénzijdig ongeval plaats. Een 45-jarige Velpenaar zou tijdens het rijden door nog onbekende oorzaak met een van de wielen van zijn bestelauto een verkeersheuvel hebben geraakt. Daardoor botste hij tegen een verkeerszuil, waarna hij op de verkeerde weghelft terecht kwam, door een aantal struiken ploegde, een lichtmast ramde en vervolgens een tuinhek omver reed. De lichtmast werd bij de aanrijding meegesleept en kwam in de tuin van een woning terecht. De Velpenaar bleef bij het ongeval ongedeerd, zijn auto had wel aanzienlijke schade opgelopen. De man heeft wel een blaastest af moeten leggen bij de politie maar en bleek geen sprake van strafbaar drankgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - politie zoekt getuigen van plantendiefstal
Publicatiedatum: 26-11-2004

De politie is op zoek naar eventuele getuigen die meer informatie hebben over de diefstal van planten uit de tuin van een woning aan de Blaricumhof (Elderveld). Onbekenden zagen kans om in de nacht van dinsdag op woensdag enkele struiken en bomen uit te graven om er vervolgens mee vandoor te gaan. Het gaat om ondermeer buxusboompjes, een anemoon en een citroenplant. Door de bewoners is aangifte gedaan van de politie. Zij die meer informatie hebben over de diefstal worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Arnhem Zuid, via 0900-8844. Men kan echter ook terecht in het politiebureau aan de Olympus.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 26-11-2004

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft donderdag snelheidscontroles gehouden op verschillende plaatsen in het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom. Het VHT controleerde op wegens zowel binnen als buiten de bebouwde kom in Arnhem, Doesburg, Dieren, Spankeren en Rheden. Hieronder een overzicht:

- Op de Huijgenslaan, binnen de bebouwde kom van Arnhem werden bij een snelheidscontrole 54 hardrijders geflitst. De controle werd gehouden tussen tien uur 's ochtends en half twee 's middags. In die periode passeerden 1447 bestuurders de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. De meeste overtredingen (23 stuks) zaten in de categorie overschrijding tot en met 10 km/u.

- Op de Koningsweg, buiten de bebouwde kom van Arnhem, werden tussen half elf 's ochtends en half twee 's middags 4 snelheidsovertreders geflitst. Tijdens de controle passeerden 640 voertuigen.
- In Doesburg controleerde de politie op de Nieuwe Eekstraat. Dat gebeurde tussen twee uur 's middags en zes uur 's avonds. Van de 115 passanten reden er 57 te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u, terwijl 50 daar de limiet is. Nog eens 5 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze zonder gordel reden.

- Tussen diezelfde tijdstippen werd ook gecontroleerd op de Parallelweg, eveneens in Doesburg. Daarbij werden 8 bonnen uitgedeeld: 7 voor het rijden zonder gordel en één voor een bromfietser die zonder helm reed.

- Ook op de Kraakselaan, Koepoortstraat en de Barend Ubbinkweg in Doesburg werden controles gehouden. Op de Kraakselaan werden tussen half zeven en half negen 's avonds drie bekeuringen uitgedeeld wegens het rijden zonder autogordels en één wegens te hard rijden. Op de Koepoortstraat liepen 18 hardrijders tegen de lamp op een aantal van 88 passanten. Er werd tussen kwart voor zeven en half acht gecontroleerd. Op de Barend Ubbinkweg controleerde het VHT tussen half zeven en negen uur 's avonds. Daar werden vijf bekeuringen uitgedeeld: drie voor het rijden op een opgevoerde brommer en twee fietsers voor het rijden zonder licht. Nog eens 100 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole maar drankrijders werden niet aangetroffen.
- Op de Arnhemsestraatweg in Dieren controleerde het VHT tussen kwart voor drie 's middags en half acht 's avonds. Daarbij werden 28 hardrijders geflitst (het aantal passanten is niet bekend). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

- Op de Kanaalweg, ook in Dieren, werd bij een snelheidcontrole een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 129 km/u. Op die weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Bij de controle, die plaatsvond tussen kwart over drie en half acht 's avonds liepen 72 hardrijders tegen de lamp. In totaal 1746 voertuigen passeerden in dat tijdsbestek de radar.

- In Spankeren werd tussen kwart voor drie 's middags en kwart voor acht 's avonds gecontroleerd op de Zutphensestraatweg. Daarbij passeerden ruim 5700 voertuigen de radar en werden 57 overtreders geflitst. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 109 km/u, terwijl 80 de limiet is op deze weg.

- Tussen kwart over drie en half acht controleerde het VHT op de Arnhemsestraatweg in Rheden. Daarbij werden 73 hardrijders beboet (het aantal passanten is niet bekend). Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 83 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---