VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Live castalbum Passion vandaag in de winkels

Amsterdam, 26 november 2004


Vanaf vandaag ligt het live castalbum van de Nederlandstalige musical Passion in de winkel. Het album is een live registratie van de voorstelling, waarin Vera Mann, Pia Douwes en Stanley Burleson de hoofdrollen spelen. Zij worden iedere avond begeleid door een live orkest van 10 personen. Op de CD staan in totaal 25 nummers van Stephen Sondheim, de Nederlandse vertaling van de nummers werd verzorgd door Daniël Cohen. Het album wordt uitgebracht door Universal Music.

Met Passion verkent Joop van den Ende Theaterproducties de grenzen van het musicalgenre. Sondheim is bij het musicalpubliek nog steeds geen grote bekende en verlangt wat anders van het publiek dan men gewend is. Inmiddels heeft Passion 60.000 kaarten verkocht. Veel theaters zijn helemaal uitverkocht en enkele theaters hebben extra voorstellingen ingeboekt.

Gebaseerd op de film Passione D'Amore van Ettore Scola, speelt Passion zich af in het Italië van 1863. De jonge, knappe militair Giorgio (Stanley Burleson) wordt overgeplaatst naar een buitenpost en moet hierdoor zijn geheime minnares Clara (Pia Douwes) in Milaan achterlaten. Bij zijn nieuwe regiment maakt hij kennis met Fosca (Vera Mann), het ernstig zieke nichtje van zijn kolonel. De mysterieuze en onaantrekkelijke Fosca ontwikkelt een dwangmatige maar onvoorwaardelijke passie voor Giorgio. Een passie die hem afstoot maar tegelijkertijd diep raakt. Giorgio begint te twijfelen aan zijn liefde voor Clara en ondergaat een onverklaarbare strijd tussen zijn verstand en gevoel. Er ontstaat een gepassioneerde en verscheurende relatie met dramatische gevolgen.

Passion speelt nog tot slechts eind januari 2005 in diverse theaters in Nederland. Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.musicals.nl of bel naar TopTicketLine 0900-300 5000 (45cpm).

Noot voor de redactie/