Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 november 2004

Doorgereden na aanrijding

Enorme ravage na aanrijding, veroorzaker rijdt door

Enschede

Vrijdagmorgen 26 november om ongeveer 00.15 uur werd gemeld dat op de Dennenweg in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden en dat de veroorzaker was doorgereden. Ter plaatse werd een behoorlijke ravage aangetroffen. Drie geparkeerde auto's waren geraakt, een muur rondom een tuin was vernield en een aantal vuilniscontainers lagen omver. De bestuurder van vermoedelijk een zilvergrijze jeep is komende vanuit de richting van de Zweringweg eerst in aanrijding gekomen met twee auto's die aan de linkerzijde van de weg stonden geparkeerd en beiden eigendom zijn van een 29 jr. bewoner. Daarna werd een aan de rechterzijde van de weg staande auto van een 65 jr. bewoner geraakt en werd een muurtje voor de woning van een 75 jr. bewoonster omvergereden. Ook enkele vuilniscontainers waren omver gereden. De auto van de 65 jr. is total loss en zal worden afgesleept. Gezien is dat de veroorzaker na de aanrijding is doorgereden richting Haaksbergerstraat. Een onderzoek wordt ingesteld. (04-145768)

Aanhouding na inbraak cq diefstal cq heling

Man aangehouden in verband met inbraak in een woning en diefstal van een mobiele telefoon

Enschede

Donderdagmiddag 25 november is een 22 jr. Enschedeer aangehouden die ervan wordt verdacht op 15 augustus jl. te hebben ingebroken in een woning aan de Stepelobrink in Enschede. Hierbij werd alleen een mobiele telefoon buit gemaakt. Een onderzoek werd destijds gestart en naar aanleiding hiervan werd de 22 jr. aangehouden. Hij ontkent de diefstal te hebben gepleegd en zegt de telefoon te hebben gekregen van een hem onbekende man. Het onderzoek wordt voortgezet en in verband hiermee is de 22 jr. in verzekering gesteld en opgesloten. (04-101304)

Aanhoudingen bij diefstal

Twee mannen aangehouden die bezig waren kabels te stelen

Enschede

Donderdagmiddag 25 november omstreeks 16.00 uur wordt doorgegeven dat op dat moment twee mannen bezig zijn met diefstal van kabels bij een bedrijf aan de Ir. E.L.C. Schiffstraat in Enschede. Als de politiemensen ter plaatse komen zien ze dat er bij het hek van het bedrijf een auto staat en dat een persoon, de even later aangehouden 43 jr. Enschedeer, bezig is kabels in de kofferbak van de auto te laden. Deze kabels worden hem door een tweede persoon, bleek een 33 jr. Enschedeer te zijn, over een hekwerk aangegeven. Beiden zijn ter plaatse aangehouden, overgebracht naar het bureau waar ze voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld en opgesloten. In de loop van vrijdag de 26e zijn beiden afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-145602)

Diefstal verkeersborden

Twee personen stelen verkeersborden en worden aangehouden

Enschede

Vrijdagmorgen 26 november zien surveillerende politiemensen op de kruising Pathmossingel - Parkweg in Enschede twee personen lopen die op een fiets twee verkeersborden aan een paal meevoeren. Bleek dat deze borden afkomstig waren van een wegafzetting op de hoek van de Parkweg en de Tubantiasingel. De twee, een 22 jr. Enschedeer en een 28 jr. man uit Borne, zijn aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. In de loop van de vrijdag zijn ze afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-145802)

Man overvallen

Twee meisjes beroven man van portemonnee met inhoud

Enschede

Werd donderdagavond 25 november om ongeveer 23.05 uur gemeld dat bij de bewakingsdienst van de Universiteit Twente een man was gekomen die even daarvoor was overvallen. Bleek dat de man, een 24 jr. Enschedeer, vanaf het terrein van de Universiteit in de richting van het centrum van Enschede was gefietst over het fietspad van de Hengelosestraat. Ter hoogte van de Zomerdijksweg was de man aangesproken door twee meisjes die hem in het Twents aanspraken en onder bedreiging van een mes dwongen zijn portemonnee af te geven. De twee waren daarna weggerend over de Hengelosestraat, de wijk Twekkelerveld in richting Maanstraat. Het gaat hierbij om twee meisjes van 16 a 17 jaar, die beiden gekleed waren in donkere kleding en die de capuchons van hun jassen over het hoofd droegen met een sjaal voor het gezicht. Een van de twee was ongeveer 1m. 65 en de tweede was iets kleiner, ongeveer 1m. 60. (04-145757)

Aanhoudingen na vernieling en rijden onder invloed

Twee mannen aangehouden na vernielen van een auto en een van de twee tevens voor het rijden onder invloed

Enschede

Werd vrijdagmorgen 26 november omstreeks 03.00 uur gemeld dat aan de Wenninkgaarde in Enschede een auto met een Duits kenteken door twee personen met honkbalknuppels werd vernield. De eigenaar, een 22 jr. man uit het Duitse Heek, en drie vrienden van hem, werden aangetroffen. De twee daders waren weggereden in een groene auto waarvan merk en kenteken werd doorgegeven. Vlak daarop werd bekend dat surveillerende politiemensen deze auto controleerden op het Schuttersveld en waar was gebleken dat de 26 jr., uit Enschede afkomstige bestuurder, onder invloed van de nodige alcohol verkeerde. Hiervoor werd hij aangehouden. Ook de bijrijder, een 29 jr. Enschedeer, werd daarop in verband met de openlijke geweldpleging aan de Wenninkgaarde, aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse van de 26 jr. 1.25 promille uit. Hiervan wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.Voor de openlijke geweldpleging, het vernielen van de auto, zijn de twee opgesloten. Onduidelijk is nog waarom de auto is vernield. Onderzoek zal dit verder moeten uitwijzen. (04-145796)

Aanhouding na bedreiging

Man aangehouden die tracht arrestatie te voorkomen door politiemensen met een klauwhamer te bedreigen

Enschede

Twee politiemensen gingen donderdagmiddag naar een woning aan de Schultenhofstraat in Enschede om daar een bewoner aan te houden die nog een aantal arrestatiebevelen had openstaan en hiervoor kon worden aangehouden. De politiemensen werden binnen gelaten maar binnen greep de man, een 48 jr. Enschedeer, een klauwhamer en bedreigde daarmee de politiemensen. Pas na het gebruik van de pepperspray gooide de man de hamer weg en kon hij, nadat hij zijn gezicht had gespoeld, worden aangehouden. Hij is met de nodige moeite overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. Proces-verbaal ter zake bedreiging met de dood zal worden opgemaakt. (04-145645)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --