Politie Zuid-Holland-Zuid

26/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

26-11-2004 - Persberichten District II

ONGEVAL
MOLENAARSGRAAF Een 10-jarige fietser uit Brandwijk is gewond geraakt aan zijn hoofd. De jongen stak op donderdagmorgen 25 november 2004 plotseling de weg over. Daar reed een 17-jarige jongen uit Bleskensgraaf op zijn brommer. De twee kregen een aanrijding. De ambulance bracht de fietser met hoofdletsel over naar een ziekenhuis in Utrecht. Het ongeval gebeurde op de Dorpsstraat in Molenaarsgraaf.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 28-jarige vrouw uit Roosendaal is op 25 november op de Twijnderstraat aangehouden. Ze zou kort daarvoor, samen met een mannelijke handlanger, bij een winkel op het Piazacenter voor 605 euro aan make up hebben gestolen. Bij het passeren van de detectiepoortjes ging het alarm af, waarop het tweetal zich uit de voeten maakte. Twee stadswachten hebben hem nog achtervolgd, maar kregen hem niet meer te pakken. De man werd niet meer gevonden. De vrouw kon na een korte achtervolging op de Twijnderstraat worden aangehouden. Ze is in verzekering gesteld. De make up is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 36-jarige man uit Gorinchem is op 25 november op de Weverstraat aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn vriendin in haar gezicht en tegen haar borst en buik geslagen. Toen de man thuiskwam uit zijn werk, werd hij begroet door geblaf van zijn hond. Daar was hij niet van gediend en hij wilde de hond een trap geven, wat de vrouw niet pikte. De man werd daarop agressief en sloeg de vrouw. Hij is in verzekering gesteld.

VEEL MIS
GORINCHEM Bij de controle van een 49-jarige automobilist uit Waardenburg op 26 november bleek veel mis. De man reed er snel vandoor toen hij op de Banneweg een politieauto zag rijden. De agenten vertrouwden het niet en wisten de man op de Koningin Emmastraat staande te houden. De auto bleek onverzekerd, de man had een rij-ontzegging en had voor eerdere feiten zijn rijbewijs moeten inleveren, wat hij niet had gedaan. Ook bleek de verdachte nog voor ruim 2100 euro aan boetes open hebben te staan. Hij is ter plekke aangehouden en ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.