Politie Zuid-Holland-Zuid

26/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

26-11-2004 - Persberichten District I

BRAND
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een garage met daarin een personenauto is uitgebrand. Een 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht zette op donderdagmorgen 25 november 2004 zijn auto aan de acculader. Hierna ging de man naar zijn werk. De auto stond in de garage van een woning aan de Boterbloem in Hendrik-Ido-Ambacht. Er ontstond brand vermoedelijk door kortsluiting. De brand vernielde de garage, de auto en alles wat er verder in stond.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 25 november op de Willem Dreeshof een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op dezelfde dag zijn moeder te hebben geslagen en geschopt. Zij liep diverse kneuzingen op. Ook zou hij in de woning van zijn moeder vernielingen hebben aangericht en haar hebben bedreigd. De man is verslaafd en maakte ruzie over geld. Hij is in verzekering gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 32-jarige man uit Dordrecht is op 25 november op de Drievriendenhof aangehouden. Hij had in een winkel om een tasje gevraagd om daar kleding, afkomstig uit een andere winkel en voorzien van labels en prijskaartjes, in op te bergen. Hem werd een tasje gegeven, maar de politie werd ook gewaarschuwd. Agenten hielden hem snel daarna aan. Hij verklaarde dat hij de kleding al maanden in bezit had en dat deze al gedragen was. Onderzoek wees echter uit dat de kleding dezelfde dag gestolen was uit een winkel aan het van Eesterenplein. De man is in verzekering gesteld.

ASBAK
DORDRECHT - Een 47-jarige man uit Dordrecht is op 25 november op de Zuidendijk aangehouden. Hij zou in een woning aldaar een 52-jarige man met een asbak hebben geslagen en met een mes hebben bedreigd. Agenten troffen de verdachte in de buurt van de woning aan. Bij hem werd een mes gevonden en in beslaggenomen. Hij is ingesloten. Waarom de man tot zijn daad kwam is niet bekend.

MANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee mannen van 1 9 en 17 jaar, beiden uit Dordrecht zijn op 24 november op de Veststraat aangehouden. Ze reden op een bromfiets die sinds 17 november bij de Politie Zuid-Holland-Zuid als gestolen stond gesignaleerd. De 19-jarige bestuurder kon niet aantonen dat hij de rechtmatige eigenaar was. Hij is in verzekering gesteld. De 17-jarige is na verhoor in vrijheid gesteld. Verder onderzoek van de politie leidde naar de identiteit van een 18-jarige man uit Dordrecht (niet de eigenaar van de bromfiets). Ook hij zou de bromfiets niet rechtmatig in zijn bezit hebben gehad. Hij is op 26 november op de Lijnbaan aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

GESNAPT
DORDRECHT De politie heeft twee jongens van 19 en 20 jaar aangehouden op verdenking van het stelen van tien dvds uit een winkel aan het Bagijnhof. Dit gebeurde op donderdagmiddag 25 november. De knapen hadden de dvds, met een totale waarde van 99,50, onder hun kleding verstopt en liepen naar buiten. Ze werden in de kraag gevat door de beveiliging. Het duo heeft een ontzegging van een jaar voor de winkel gekregen en zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd.