Gemeente Rotterdam

Nr. 153
26 november 2004 .

Wolfert van Borselen-penning voor haveneconoom Harry Welters

Wethouder Van Sluis (Haven) heeft gisteravond namens het stadsbestuur de Wolfert van Borselen-penning uitgereikt aan Harry Welters. Welters nam onlangs afscheid als buitengewoon hoogleraar Haveneconomie aan de Erasmus Universiteit. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de stad Rotterdam, in het bijzonder voor de Rotterdamse haven.

Prof.drs. H.W.H. Welters (1939) ging op 1 november 2004 met emeritaat. Zij hele werkzame leven stond in het teken van transport. Welters maakte carrière bij de Nederlandse Spoorwegen, waar hij opkom tot één van de directeuren van NS Goederenvervoer. Van 1989 tot 1999 was hij directeur van de Rotterdamse havenondernemersvereniging SVZ, die in 2001 opging in Deltalinqs. In zijn toespraak noemde Van Sluis de haveneconoom "een kleurrijk mens, een man met humor. Een actief lid van de Rotterdamse havengemeenschap, met een Limburgse dressing. Bevlogen, actief, vasthoudend, samenbrengend."

Het stadsbestuur kent de Wolfert van Borselen-penning sinds 1967 toe. In aanmerking komen "personen die in een leidinggevende functie op meerdere terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving in haar geheel, dan wel groepen daaruit".

Welters werd onlangs Koninklijk onderscheiden met de titel Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij was van september 1997 tot en met oktober 2004 in functie als buitengewoon hoogleraar.

Noot voor de redactie/