Ingezonden persbericht


Op 23 november heeft het Eerstelijns Knooppunt voor de doelgroep 12 tot 18 jarigen haar deuren geopend. Ouders, professionals en scholen kunnen hier terecht voor snelle en adequate doorverwijzing naar de meest passende vorm van zorg of hulpverlening.

Het Eerstelijns Knooppunt, gekoppeld aan de Centrale Zorg Commissie van het SWV VO Delft, is een doorverwijsloket voor ouders, professionals en scholen die te maken hebben met problematiek rondom jongeren van 12 tot 18 jaar. Zij kunnen contact opnemen met het Eerstelijns knooppunt voor een gerichte verwijzing, informatie of advies op psychosociaal of onderwijskundig gebied. Daarnaast is het knooppunt een verzamelpunt voor signalen en knelpunten die door organisaties rondom jongeren worden geconstateerd.

De gemeente Delft probeert met Eerstelijns Knooppunten binnen Delft een keten van voorzieningen te realiseren die zich richt op het voorkomen en oplossen van problemen in de ontwikkeling van kinderen. Dit om te voorkomen dat er gaten vallen in de hulpverlening en zorgvoorzieningen door de verschillende instanties.

Ouders, professionals en scholen kunnen voor informatie ook terecht op de website site www.swvvo-delft.nl.