Randstad Holding NV

Randstad Holding nv

Persbericht

Datum
26 november 2004

Reactie Randstad op berichten over controle identiteitsbewijzen

Randstad is een groot voorstander van het aanpakken van misbruiken rond de werksituatie, en dus ook van het misbruiken van identiteitsbewijzen. De controles hierop door ondere andere de belastingdienst zijn bekend; dat de overheid controleert is op zich een goede zaak.

Randstad heeft geen specifieke claim van de belastingdienst ontvangen.

In de hele sector, dus ook bij Randstad, is er in de afgelopen jaren uitvoerig gecontroleerd. Randstad heeft per jaar meer dan 250.000 uitzendkrachten aan het werk in Nederland. Het is dan ook zo dat bij controle achteraf in een aantal gevallen bijvoorbeeld een vals identiteitsbewijs wordt ontdekt.

Randstad heeft, in het kader van voorzichtig management, wel altijd rekening gehouden met de naheffingen die het gevolg kunnen zijn van deze controles.

Bedragen die in de pers genoemd zijn, in verband met Randstad met betrekking tot deze controle, zijn niet in overeenstemming met onze verwachtingen van de uiteindelijke risico's op dit terrein.

Wij houden voortdurend de risico's die hiermee verband houden in de gaten en stellen onze inschatting hiervan bij afhankelijk van de situatie.

Randstad verwacht geen negatief effect op de resultaten als gevolg van deze issues.

Bepaalde uitspraken in dit document betreffen prognoses aangaande de toekomstige financiële conditie en resultaten uit activiteiten van Randstad Holding en bepaalde plannen en doelstellingen. Uiteraard behelzen dergelijke prognoses risico's en een mate van onzekerheid, aangezien zij gaan over gebeurtenissen in de toekomst en afhankelijk zijn van omstandigheden die dan van toepassing zullen zijn. Vele factoren kunnen ertoe bijdragen dat de werkelijke resultaten en ontwikkelingen zullen afwijken van de prognoses zoals beschreven in dit document. Dergelijke factoren kunnen onder andere zijn: algemene economische condities, schaarste op de arbeidsmarkt, verandering in de vraag naar (flexibel) personeel, veranderingen in arbeidsregelgeving, toekomstige koers- en rentewisselingen, toekomstige overnames, acquisities en desinvesteringen en de snelheid van technologische ontwikkelingen, De prognoses zijn dan ook uitsluitend geldig op de datum waarop dit document is opgesteld.

Randstad Holding nv is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van flexibel werk en human resources diensten, met groepsmaatschappijen in Europa en Noord-Amerika. De Randstad Groep is één van de grootste uitzendondernemingen in de wereld en is marktleider in Nederland, België, Duitsland, Polen en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Randstad legt zich erop toe de vraag van individuele personen naar uitdagend en goed beloond werk op het juiste moment te koppelen aan de vraag van organisaties naar medewerkers van het juiste niveau en de juiste geschiktheid. De groep is actief onder de merknamen Randstad, Yacht, Capac Inhouse Services, Tempo-Team, Otter-Westelaken en Profcore. Het aandeel Randstad Holding nv (Reuters: RAND.AS, Bloomberg:


---

·

Page

2/2
RSTD NA) is genoteerd op de Euronext Amsterdam, waar ook opties op de aandelen Randstad Holding worden verhandeld. Voor meer informatie over Randstad Holding: http://www.randstad.com/.

Voor meer informatie Sandra van Campen/Frans Cornelis

Telefoonnummer
+ 31 (0)20 569 56 23

HR Amsterdam nr 33216172


---- --