1e persbericht van vrijdag 26 november 2004

Eindhoven 26-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na mishandeling echtgenote aangehouden

In zijn woning in Woensel is donderdag om 20.30 uur een 53-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had zijn 49-jarige echtgenote in hun woning mishandeld. De vrouw had verwondingen in het gezicht en aan de hals. Zij deed aangifte en is voor behandeling naar de EHBO van het ziekenhuis gegaan. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Man verdacht van inbraak

Donderdag om 20.15 uur is in het hoofdbureau van politie een 32-jarige man uit St. Oedenrode aangehouden. De man meldde zich op het bureau om schoon schip te maken. Hij zou op 30 oktober ingebroken hebben in een sportkantine aan de Aalsterweg. Daar waren etenswaren en drank weggenomen. De man is ingesloten omdat hij nog meer inbraken gepleegd zou hebben. Dat wordt onderzocht.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

Op de Gestelsestraat is donderdag om 22.00 uur een 23-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Bij een controle bleek de man ruim 8 gram cocaïne, bijna 5 gram heroïne en 3 gram cannabis bij zich te hebben. In de woning waar hij verblijft werd later nog eens 20 gram heroïne en 10 gram cocaïne gevonden. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na mishandeling

Twee Eindhovenaren van 23 en 18 jaar oud zijn vrijdag om 0.55 uur in een studentenwoning aan De Greefstraat aangehouden. Zij zouden een 17-jarige bewoner van de woning hebben mishandeld. Waar de ruzie over ging is niet bekend. Het slachtoffer klaagde over pijn in de knie en de borst. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na hoog promillage

Op de Vestdijk is vrijdag om 1.55 uur een 55-jarige automobilist uit Waalre aangehouden. De man had gedronken en blies maar liefst 3,2 promille. De politie maakt proces-verbaal op. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Helmond: Jongen na mishandeling vader aangehouden

Een 16-jarige Helmonder is donderdag om 20.55 uur op het politiebureau aangehouden. De jongen had in hun woning in Helmond zijn 49-jarige vader met een waterpomptang op het hoofd geslagen. Hij had een verwonding aan het hoofd. De twee hadden ruzie over de harde muziek die de jongen produceerde. De vader kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De jongen ging de cel in.

Helmond: Woninginbraken

* Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Coendersberglaan. Er is een raam opengebroken. Uit de woning zijn vijf geluidsboxen, een filmcamera en geld weggenomen. Hoeveel geld is nog onbekend.

* Uit een woning aan de Dierdonklaan zijn donderdag tussen 8.20 en 20.30 uur een digitale fotocamera, een analoge fotocamera, dvds en een horloge gestolen. Van de woning is een raam opengebroken.

Mierlo: Bewoner voorkomt overval

De bewoner van een woning aan de Oudvensestraat kon donderdagavond rond 22.00 uur een overval voorkomen door snel de voordeur dicht te gooien. De bewoner deed de voordeur open nadat er gebeld was. Toen hij een man met een bivakmuts en een vuistvuurwapen voor de deur zag staan reageerde hij bliksemsnel en gooide de deur dicht. De overvaller probeerde nog door een ruit te vernielen naar binnen te gaan maar de bewoner belde de politie en de overvaller verdween. Een zoektocht in de omgeving had geen resultaat.

Gemert: Verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole op verschillende plaatsen in Gemert zijn donderdagavond 13 bekeuringen uitgeschreven.

Veldhoven: Dronken bestuurder rijdt voortuin in

Een 19-jarige Veldhovenaar reed vrijdag rond 3.00 uur op de Van Aelstlaan een voortuin in. Daar kwam hij tegen een boom tot stilstand. De man had gedronken en blies ruim 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een wondje in het gezicht.