Ingezonden persbericht


26 november 2004

Persbericht

Wethouder ontvangt rapport van Patio Ontwikkeling

Bijna 150 lege woningen boven winkels in hartje Hilversum

HILVERSUM - In het centrum van Hilversum staan bijna 150 woningen leeg omdat ze boven winkels liggen. Dit staat in het rapport 'Wonen boven winkels' dat directeur Patio Ontwikkeling, Peter van Dulst, op vrijdag 26 november heeft aangeboden aan wethouder en Van den Brink (Volkshuisvesting) en Theo Rijn secretaris van de Hilversumse Ondernemers Vereniging STRO. Van Dulst: "Het is een hoog aantal dat in deze overspannen woningmarkt niet ongebruikt mag blijven."

Het rapport is een inventarisatie van leegstand op verdiepingen, leegstaande winkels en panden, en braakliggende plekken in Hilversum. Conclusie van het rapport is dat de Hilversumse binnenstad ontwikkellocaties heeft die mogelijkheden bieden om bijna 300 woningen te bouwen. Bureau Binnenstad Perspectief heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van Patio Ontwikkeling omdat zij hiermee al ervaring heeft opgedaan in Maastricht.

Ook de plaatselijke middenstand is betrokken geweest bij de totstandkoming van het rapport. De Hilversumse Ondernemers Vereniging wil ook dat er oplossingen worden gezocht om in samenwerking met de gemeente en Patio deze plekken weer invulling te geven. Hierdoor kan de leefbaarheid en de sociale veiligheid in de winkelstraten met name buiten winkeltijden sterk verbeterd worden.

Patio Ontwikkeling gaat nu met de gemeente en de Ondernemers Vereniging STRO het onderzoek concreet uitwerken in een plan van aanpak.

Noot voor de pers,