Politie Limburg-Zuid

0. Limburg-Zuid

1. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Jos Koevoets
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( 26 november 2004
Opmerkingen ( geen

Maastricht; kelderbrand
Vrijdag 26 november werd om 01.00 uur brand gesticht in een gemeenschappelijke ruimte kelderruimte van een uit zes appartementen bestaand complex aan de Schoutruwe in Maastricht. De brand, die met een flinke rookontwikkeling gepaard ging, was snel door de brandweer geblust. Omdat een van de bewoners, een 28-jarige vrouw, mogelijk wat veel rook had ingeademd, werd uit voorzorg de ambulance gewaarschuwd. Gelukkig bleek een en ander mee te vallen en hoefde de vrouw niet naar het ziekenhuis. Er raakte verder niemand gewond.

Heerlen; gesignaleerde man aangehouden
Donderdag 25 november controleerde de politie om 10.45 uur op de Putgraaf in Heerlen een 35-jarige man uit Heerlen. Omdat hij gesignaleerd stond voor in totaal 126 dagen aan openstaande vonnissen, werd hij aangehouden en ingesloten.

Heerlen; aanhouding vernielers
Donderdag 25 november hield de politie om 23.50 uur op de Anjelierstraat in Heerlen drie Heerlenaren van 16-19 en 28 jaar aan. De mannen worden ervan verdacht kort voor hun aanhouding op de Buschkensweg een toiletbox omver geduwd te hebben, op de Heigrindelweg een buitenliggende matras in brand gestoken te hebben en bij een woning aan de Nachtegaalstraat de deurbel in brand gestoken te hebben. Gelukkig werd die laatste brand tijdig door een toevallig thuiskomende buurtbewoner ontdekt die het vuur wist te blussen. De schade bleef daardoor beperkt tot een geblakerde deur. Bij onderzoek aan de kleding van de verdachten werden onder andere schroevendraaiers, een waterpomptang, een slotentrekker en handschoenen aangetroffen. Deze inbrekerswerktuigen werden in beslag genomen. De verdachten zullen door de politie nader aan de tand worden gevoeld.

Elsloo; hennepplantage
In een woning aan de Stationsstraat in Elsloo trof de politie op donderdag 25 november om 10.30 uur een weedplantage aan. De eerste verdieping en de zolder waren compleet ingericht voor de teelt van weed. In totaal werden 1016 planten alsmede de benodigde groeiapparatuur in beslag genomen. Omdat de stroom illegaal afgetapt was, werd het energiebedrijf in kennis gesteld. Tegen een 34-jarige man uit Sittard, die in de woning werd aangetroffen, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stein; hennepplantage in loods aangetroffen In een loods aan de Nijverheidsweg in Stein trof de politie donderdagmiddag 25 november een hennepplantage aan. De plantage was verdeeld over drie compartimenten met in totaal ruim 2500 planten. De planten evenals de benodigde groeiapparatuur werden in beslag genomen. Omdat ook de stroom illegaal was afgetapt werd het energiebedrijf in kennis gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de gebruiker van de loods.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --