Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 november 2004

Inbraak in loods

Bij een inbraak in een loods werd onder meer een auto met een laadbak gestolen

Markelo

In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 november werd ingebroken in een loods op een terrein van de gemeente aan de Endemansdijk in Markelo. Na het forceren van een deur werd toegang tot de loods verkregen. In de loods stonden goederen die eigendom zijn van een bedrijf uit Borne. Diverse goederen werden gestolen waaronder een gele auto, een Fiat Scudo, met een laadbak. Het voertuig is voorzien van het kenteken 87-BK-XB. Bovenop de auto zit een oranje zwaailicht. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. Door een medewerker van het bedrijf is inmiddels aangifte gedaan. (04-145420)

Beroving

Vrouw wordt met geweld beroofd van haar portemonnee

Hengelo

Vrijdag 26 november liep een 34-jarige vrouw uit Hengelo op de Marktstraat in Hengelo toen zij van achteren benaderd werd door een man, die haar in haar gezicht sloeg. De vrouw viel op de grond, waarna de man haar portemonnee bij haar wegnam. Onder bedreiging van een mes werd de vrouw vervolgens gedwongen haar pincode af te geven, waarna de man wegliep in de richting van de Markt. De vrouw deed aangifte bij de politie en heeft direkt haar bankpas geblokkeerd. Het slachtoffer liep een losse tand en lichte verwondingen in haar gezicht op.

De politie stelt een onderzoek in. Het signalement van de dader is als volgt: Een man met Noord-Afrikaans uiterlijk, kort krullend donker haar, ongeveer 1.70 meter lang en 20 à 25 jaar oud. Hij droeg een licht grijs/blauwe jas. (04-145803)

Aanhoudingen na mishandeling

Man wordt door twee personen geslagen nadat hij een van hen op wildplassen had aangesproken; politie houdt beide verdachten aan

Hengelo

Een 22-jarige man uit Hengelo zag vrijdag 26 november rond 01.30 uur twee mannen op de Schubertstraat in Hengelo staan. Een van hen stond tegen een flatgebouw aan te plassen, waar de 22-jarige man hem op aansprak. De twee mannen begonnen te schelden, waarna de 22-jarige samen met zijn vriendin wegfietste. Zij werden hierna door beide mannen, eveneens op de fiets, achtervolgd en op de Beethovenlaan klemgereden. De 22-jarige man werd vervolgens door beide mannen tegen het hoofd geslagen. De 22-jarige heeft zich verweerd door met een kettingslot van zich af te slaan. Hierbij raakte een van de twee mannen gewond. De 22-jarige zag vervolgens kans te vluchten en belde de politie. Politieagenten hielden kort daarna beide verdachten op de Beethovenlaan aan. Het bleek te gaan om twee mannen uit Hengelo van resp. 21 en 22 jaar, die beiden onder invloed van alcohol verkeerden. De 21-jarige verdachte had een hoofdwond opgelopen en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hierna werd hij naar het politiebureau gebracht. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De 22-jarige man deed inmiddels aangifte. Hij liep door de mishandeling een pijnlijke lip en hoofdpijn op. (04-145784)

Alcoholcontrole

112 bestuurders werden op gebruik van alcohol gecontroleerd; een van hen bleek teveel gedronken te hebben

Hengelo

De politie hield in vanaf donderdag 25 november 22.30 uur tot vrijdag 26 november 01.00 uur een alcoholcontrole aan de Enschedesestraat in Hengelo. In totaal werden 112 autobestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Een van hen, een 46-jarige man uit Hengelo, bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd omstreeks 23.30 uur aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,98 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de controle werden nog 7 fietsers bekeurd omdat zij geen verlichting op hun fiets voerden. (04-145769)

Winkeldieven opgepakt

Politie houdt twee verdachten aan nadat zij in twee winkels geprobeerd hadden goederen weg te nemen

Almelo

Donderdag 25 november werd omstreeks 19.00 uur melding gedaan van een poging tot diefstal in een tuincentrum aan de Schuilenburgsingel in Almelo. Getuigen hadden gezien dat twee mannen een lamp buiten de omheining van het terrein hadden gegooid met vermoedelijk de bedoeling deze lamp later vanaf de buitenzijde op te halen. Personeel had de mannen hierop aangesproken, waarbij een van hen het personeel had bedreigd en beide mannen er vervolgens op een scooter vandoor gingen.

Omstreeks 20.00 uur kwam een melding binnen van een diefstal bij een winkel aan de Ootmarsumsestraat. Daar had personeel gezien dat twee mannen zich verdacht in de winkel ophielden en dat een van hen enkele cosmetica-artikelen in de zak had gestopt. Toen zij de winkel uitliepen, sprak een medewerker hen hierop aan. De man haalde de goederen uit zijn zak en gaf deze terug. Nadat het personeel de politie had gebeld, gingen beide mannen er op een scooter vandoor. Het signalement van de daders kwam overeen met het signalement dat eerder die avond bij het tuincentrum was opgegeven.

De politie stelde een onderzoek in en kwam aan de hand van de signalementen op het spoor van beide verdachten, mannen uit Almelo van resp. 18 en 24 jaar. Beiden werden nog diezelfde avond in Almelo aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Door medewerkers van beide winkels werd inmiddels aangifte gedaan. (04-145685)

Alcoholcontrole

208 bestuurders moesten een blaastest ondergaan, een van hen bleek teveel gedronken en werd aangehouden

Almelo

Donderdag 25 november hield de politie van 18.45 tot 21.30 uur een alcoholcontrole aan de Egbert ten Catelaan in Almelo. Bij 208 bestuurders werd een blaastest uitgevoerd. Een van hen, een 48-jarige man uit Almelo, bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd omstreeks 19.45 uur aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 0,62 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-145767)

Twee verdachten aangehouden

Twee verdachten aangehouden na aantreffen hennep in een woning

Almelo

Politieagenten troffen donderdag 25 november rond 18.15 uur in een schuur achter een woning aan de Gebroeders van Doorenstraat in Almelo een grote hoeveelheid hennep aan. Een van de bewoners, een 36-jarige vrouw uit Almelo, werd door de politie op heterdaad betrapt terwijl zij in de schuur bezig was met het knippen van hennepplanten. Er waren slechts enkele planten aanwezig, de rest was reeds geknipt. Er werd bijna 5 kg aan geknipte henneptoppen aangetroffen. In de schuur en ook in de woning werd geen kwekerij gevonden.

De hennep is in beslag genomen. Beide bewoners, een man en vrouw van beiden 36 jaar oud, werden aangehouden. Zij werden na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen beiden proces-verbaal op en stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de hennepplanten.

De 36-jarige man bleek nog 15 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben en werd hierop wederom aangehouden. Hij is opgesloten. (04-145663)

Bromfietscontrole

43 bromfietsen werden op de rollentestbank gezet; vijf bleken een te hoog vermogen te hebben

Almelo

Donderdag 25 november werd van 16.00 tot 17.45 uur op en rond de Winkelsteeg in Almelo een bromfietscontrole gehouden. 43 bromfietsen werden op de rollentestbank gezet. 5 bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben. De bestuurders werden hiervoor bekeurd. Verder werden nog drie bromfietsers voor andere feiten bekeurd te weten een defecte rem (2x) en het niet voldoende rechts houden (1x). (04-145661)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --