CLEAN AIR NEDERLAND

16.00 uur actie kinderartsen bij Center Parcs

PERSUITNODIGING

Actie bij Center Parcs Zandvoort

Kinder- en longartsen in actie: 'Center Parcs Rookvrij'

Datum: vrijdag 26 november
Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Center Parcs Zandvoort

Clean Air Nederland gaat over twee uur Center Parcs Zandvoort 'overvallen', en daar samen met een vertegenwoordiging van de kinderartsenvereniging NVK en de longartsenvereniging NVALT een petitie overhandigen. De petitie roept op tot het rookvrij maken van alle vestigingen van de horeca-onderneming die zich speciaal op kinderen richt.

De Nederlandse kinder- en longartsen maken zich ernstige zorgen over de gezondheid van kinderen die regelmatig in rokerige ruimtes vertoeven, zoals in de betreffende horeca-onderneming. Nog geen jaar geleden is een uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van meeroken op kinderen (Gezondheidsraad, rapport dd 18 november 2003). In Nederland lopen elk jaar tienduizenden kinderen luchtweginfecties op als gevolg van meeroken.

Clean Air Nederland heeft recent een uitgebreid onderzoek verricht onder de bezoekers van de horeca-onderneming, om het draagvlak voor deze actie in kaart te brengen. De resultaten worden vrijdagmiddag bekend gemaakt.

Programma

15.30 uur ontvangst media/pers op locatie
16.00 uur start ludieke actie bij een van de vestigingen van de horeca-onderneming

Ontvangst Sinterklaas
Presentatie alternatieve gezonde plek voor kinderen De Sint neemt petitie kinder- en longartsen in ontvangst verlanglijst voor De Sint
Clean Air Nederland maakt resultaat onderzoek bekend De Sint vraagt alle kinderen om op ludieke wijze hun mening over roken in de onderneming te geven

16.30 uur start activiteiten voor kinderen in alternatieve gezonde locatie