Persberichten 26 november 2004

's-Hertogenbosch 26-11-2004

TASJESROOF

Rosmalen - Op 26 november 2004 omstreeks 11.25 uur is op de Vincent van Goghlaan te Rosmalen een 53 jarige vrouw van haar handtas beroofd. Een onbekende jongen trok de schoudertas van het slachtoffer waardoor ze ten val kwam. Hoewel de vrouw zich bleef verzetten, scheurde de tas en kon de jongen de tas alsnog meenemen. De tas werd enige tijd later, zonder portemonnee, pasjes, en gsm teruggevonden bij het IJzeren Kind.

Kort hiervoor werd ook een 80 jarige vrouw uit Rosmalen op de Jan Heijmanslaan te Rosmalen van haar handtas beroofd. Hierin zaten echter alleen kappersartikelen.

In beide gevallen kwam de verdachte met zijn fiets naast de slachtoffers rijden, om de tas te stelen.

De politie is op zoek naar mensen, die mogelijk van deze berovingen getuigen zijn geweest.

AUTOBRAND

Heusden - Op de Provincialeweg N267 te Heusden is op 25 november 2004 een oplegger geladen met planten uitgebrand. De opbouw van de oplegger en de planten gingen verloren. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een storing in de verwarming van de lading.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 33 jarige man uit Den Bosch is op 25 november 2004 aangehouden ivm diefstal van parfum uit een winkel aan de Markt te Den Bosch.

DIEFSTAL GELD UIT WONING

's-Hertogenbosch - Bij een 47 jarige man uit Den Bosch is op 25 november 2004 zijn portefeuille ontvreemd door twee nog onbekende mannen. De mannen belden bij de man, die blind is, aan en zeiden dat zijn schoorsteen geveegd moest worden, omdat hij anders problemen met de verzekering zou krijgen bij eventuele brand. Hierop liet het slachtoffer de mannen binnen en na enige tijd betaalde bij de mannen 20. Toen de mannen weg waren, bemerkte hij dat zijn portefeuille verdwenen was.

LEGE FLESSENDIEF

's-Hertogenbosch - Een 34 jarige man uit Den Bosch is op 25 november 2004 aangehouden ivm diefstal van twee kratten met lege flessen, bij een winkel aan de Rompertpassage te Den Bosch. De man werd op heterdaad door een beveiligingsmedewerker betrapt.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Een 44 jarige man uit Den Bosch is op 25 november 2004 aangehouden ivm mishandeling van zijn 41 jarige echtgenote uit Den Bosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 29 jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch is op 26 november 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.40 uur op de Oude Dieze te Den Bosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 41 jarige automobilist uit Veghel is op 26 november 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.45 uur op de van Veldekekade te Den Bosch.

AANRIJDING LETSEL

Vught - Bij een kopstaart aanrijding op de A2 te Vught op 25 november 2004 omstreeks 17.05 uur is een 29 jarige automobilist uit Den Bosch licht gewond geraakt. Hij botste in dichte mist achter op de auto van een 38 jarige automobilist uit Rosmalen, die hierdoor weer op de auto van een 24 jarige Groninger botste.

RIJDEN ONDER INVLOED

Liempde - Tegen een 53 jarige automobilist uit Liempde is op 25 november 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.20 uur op de Boxtelseweg te Liempde.

RIJDEN ONDER INVLOED

Liempde - Tegen een 44 jarige automobilist uit Waalwijk is op 25 november 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.20 uur op de Boslaan te Vught.

Opnieuw tegen de lamp

Uden - Een 26-jarige Udenaar liep in de afgelopen nacht voor de tweede keer in twee maanden tijd tegen de lamp. Hij reed met zijn bedrijfsauto over Maatsestraat en bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 3 uur. Op 23 oktober kreeg hij voor hetzelfde feit ook al een proces-verbaal.

Jongen gewond naar ziekenhuis

Boekel - Vrijdagmorgen is een 14 jarige jongen in zijn woonplaats Boekel betrokken geraakt bij een verkeersongeval en is met schouderletsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Het slachtoffer stak zonder uit te kijken de Runstraat over en werd daarbij aangereden door een personenauto die werd bestuurd door een 23 jarige man uit Zeeland.

Oplichter loopt tegen de lamp

Oss - Donderdagmiddag is een 21 jarige inwoner van Herpen tegen de lamp gelopen toen hij voor de derde achtereenvolgende keer bij een bedrijf aan de Dommelstraat in Oss goederen op rekening kocht op naam van een ander. Eerder deze maand had hij een momentsleutel ter waarde 170 euro en 4 maglitelampen met een totale waarde van 512 euro gekocht. Donderdagmiddag kocht hij een zaagmachine en een klopboor, maar realiseerde zich niet dat de persoon voor wie hij zich uitgaf in de zaak aanwezig was. Toen hij daar achter kwam zette de verdachte het op een lopen, maar kon toch worden achterhaald. Hij is overgedragen aan de politie en in verzekering gesteld.

Dakloze

Oss - Vrijdagmorgen is in een portiek van theater De Lievekamp in Oss een 35 jarige dakloze man aangehouden. Hij lag daar, ingepakt in kranten en dekens, te slapen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog een rechterlijk vonnis open had staan van 300 euro.

Auto gestolen na woninginbraak

Berghem - In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan der Ploeg in Berghem De daders kwamen de woning in door na het boren van enkele gaatjes in het kozijn een raam te openen. De bewoners waren thuis maar hebben niets gemerkt. Nadat de autosleutels buit gemaakt waren is men er met een grijze Ford Focus met het kenteken 95-PN-KG vandoor gegaan.