Gemeente Utrecht

Jeugdarts Ben Rensen Koninklijk onderscheiden.

Ben Rensen werkt al 24 jaar als jeugdarts (GG&GD Utrecht) in de wijk Ondiep, Zuilen te Utrecht. Hij ziet daar 4000 kinderen, waarvan 50% allochtonen. Zijn werk omvat o.a. schoolarts op LOM, MLK, ZMLK en ZMOK- scholen. Hij specialiseerde zich in traumatische ervaringen en stressreactie's, signalen en symptomen bij kinderen na mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik (binnen en buiten het gezin).

Ben Rensen heeft veel baanbrekend werk verricht, zowel in Utrecht als landelijk en internationaal, omdat hij als geen ander over de begaafdheid beschikt om op directe wijze kindermishandeling en rechten van kinderen aan de orde te stellen. Veelal via televisie en radio, maar eveneens in vele columns, artikelen, college's en workshops en lezingen. In 1990 schreef "Kindermishandeling, voor het leven beschadigd"; een boek dat grote bekendheid kreeg en sindsdien is uitverkocht. Hij was lid van talrijke adviescommissie's en organisatie's in het kader van kinderrechten en de aanpak en preventie van kindermishandeling.

Om deze bijzondere verdiensten wordt hem op 26 november, tijdens een speciaal voor deze gelegenheid georganiseerd symposium over de toekomst van de jeugdgezondheidszorg op het UMC de Koninklijke Onderscheiding: Officier in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt door Jan Franssen, de Commissaris van de Koningin in ZuidHolland.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Prof. dr. Guus Schrijvers, hoogleraar algemene gezondheidszorg, UMC, tel: 030 250 93 59 / 06 51 59 29 18