Gemeente Heerlen

Wethouder Scholtissen onthult nieuwe naam voor samenwerking

Werkplein Parkstad Limburg

Werkplein Parkstad Limburg. Dat is de naam waaronder de afdeling Werkgelegenheid en Sociale Zaken van de gemeente Heerlen, het CWI en UWV gaan samenwerken in het bedrijfsverzamelgebouw (BVG) aan het Raadhuisplein. Wethouder Karel Scholtissen heeft de nieuwe naam vrijdag 26 november bekend gemaakt door het onthullen van een projectbord aan de buitenkant van het gebouw en door de presentatie van de eerste nieuwsbrief voor toekomstige medewerkers van Werkplein Parkstad Limburg.

Inmiddels is de verbouwing van de voormalige bibliotheek in volle gang en wordt achter de schermen hard gewerkt aan de samenvoeging van de bedrijfsprocessen van de drie ketenpartners.

Het principe van de samenwerking in de BVG's is vastgelegd in de wet. Het doel daarvan is dat zo weinig mogelijk mensen een beroep doen op een uitkering. Werk staat boven inkomen.

Gezamenlijk

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de uitvoering van de zogenaamde één-loket gedachte. Gemeente en CWI willen dit doen door de intakegesprekken gezamenlijk af te nemen. Dat betekent dat een medewerker van het CWI en een consulent van de sociale dienst samen het gesprek met de klant voeren. Daarnaast zijn de medewerkers van de UWV direct in de buurt om eventuele reïntegratietrajecten met klanten af te spreken. Dit zijn in principe taken die nu ook al in nauwe samenwerking worden uitgevoerd, maar het gegeven dat mensen ook echt dicht bij elkaar werken, moet ervoor zorgen dat deze processen nog soepeler gaan verlopen.

Nieuwe naam

De naam Werkplein valt uiteen in twee delen: werk en plein. Voor 'werk' is gekozen omdat het in het nieuwe gebouw alleen maar draait om werk. Daarom komen bezoekers van Werkplein Parkstad Limburg meteen terecht in een omgeving waar alles erop is gericht om ze aan het werk te helpen. En op die manier kom je vanzelf in het tweede deel van de naam terecht: 'plein'. Want de omgeving waarin mensen binnenkomen is te vergelijken met een plein, waar, op elke vierkante meter, tientallen banen worden aangeboden. Voor de toevoeging 'Parkstad Limburg' is gekozen omdat vrijwel alle inwoners van Parkstad Limburg zich in Heerlen moeten melden als ze op zoek zijn naar werk. Alleen de inwoners van Kerkrade kunnen terecht bij een CWI-vestiging in hun eigen gemeente.

Gemeente Heerlen, 26 november 2004
Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604367

persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------

---- --